MM-kultahyökkääjä Harri Pesonen jättää KHL-kaukalot – palaa tuttuun seuraan

© Kuva: Leijonat.fi

Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Harri Pesosen pelit KHL:ssä on ainakin toistaiseksi pelattu.

Leijonien vuoden 2019 MM-kultajoukkueeseen kuulunut 32-vuotias laitahyökkääjä on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Sveitsin pääsarja NLA:ssa pelaavan SCL Tigersin kanssa. Pesonen edusti seuraa jo kaudella 2019-20, jolloin mies tehtaili 48 pelissä komeat 42 (18+24) tehopistettä.

Syksystä 2012 asti ulkomailla pelannut Pesonen edusti päättyneellä kaudella Metallurg Magnitogorskia sekä Ak Bars Kazania. Pesonen iski pelaamissaan 50 KHL:n runkosarjapelissä tehot 7+11=18. Pudotuspeleissä konkari merkkautti 10 peliin tehot 1+4=5.

Kotimaan jäillä kaksinkertainen Suomen mestari on nähty viimeksi JYPin paidassa kaudella 2011-12. Tuon jälkeen Pesonen on kokeillut siipiään parin kauden ajan Pohjois-Amerikassa, mistä matka jatkui neljäksi kaudeksi NLA-seura Lausannen riveihin ennen ensimmäistä SCL Tigers -pestiä.