Leijonat marssi jääkiekon MM-kisojen alkulohkostaan toisena jatkoon, mutta puolivälierissä odottaa hurja haaste, kun vastaan asettuu Tshekki.

Ottelusta on luvassa mielenkiintoinen, sillä kumpikaan joukkue ei ole selkeä ennakkosuosikki. Vaikka Tshekki sijoittui lohkossaan ”vasta” kolmanneksi, niin joukkueen peli on kehittynyt turnauksen aikana huimasti. Täytyy muistaa myös, että Tshekki pelasi Suomea kovemmassa lohkossa.

Voit tutustua Suomi-Tshekki-ottelun ennakkoon tarkemmin alta.

Televisiointi / livestream

Suomen ottelu on katsottavissa ilmaiseksi MTV3-kanavalta sekä kuukausimaksulla C Moren kautta. Ottelu alkaa torstaina 3. kesäkuuta kello 20.15 ja studiolähetys käynnistyy jo kello 19.30.

Ottelun selostaa MTV3-kanavalla sekä C Morella Antero Mertaranta.

Myös peliyhtiö NordicBet tarjoaa kamppailusta livestream-lähetyksen. Suora livestream-lähetys Suomi-Tshekki-otteluun löytyy täältä.

SuomiKiekko tarjoaa ottelusta myös LIVE-seurannan, jonka löydät täältä.

Poissaolot

Molempien joukkueiden terveystilanteet ovat hyvät, eikä joukkueilla ole isompia poissaoloja.

Tshekiltä loukkaantuneiden listalla on tällä hetkellä Ondrej Vitasek, jonka kylkiluu on murtunut. Leijonat menetti puolestaan Latvia-ottelussa Peter Tiivolan sairastuvalle. Pelaajan vamman vakavuudesta ei ole tietoa, mutta Tiivola ei olisi todennäköisesti muutenkaan pelaavassa kokoonpanossa.

Suomelta pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäävät todennäköisesti Tiivolan lisäksi ainakin myös Axel Rindell ja Janne Juvonen, jotka eivät ole pelanneet otteluakaan tässä turnauksessa.

Kentälliset

Suomen kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Tony Sund – 50 Miika Koivisto

22 Arttu Ruotsalainen – 15 Anton Lundell – 20 Niko Ojamäki
3 Olli Määttä – 7 Oliwer Kaski

21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

38 Teemu Turunen – 13 Mikael Ruohomaa – 76 Jere Sallinen
40 Petteri Lindbohm – 39 Kim Nousiainen

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

Tshekin kokoonpano:

Hokej.cz

@webhokejcz
👥 Takto vypadá naše sestava pro čtvrtfinále! V brance Šimon Hrubec, v útoku došlo k několika změnám. Začínáme 19:15, držte nám palce – budeme hrát i za vás! 🦁🇨🇿
#narodnitym #jakolev #mshokej #FINvCZE

Parhaat pistemiehet

Suomi:
Anton Lundell, 4+2
Arttu Ruotsalainen, 4+1
Tony Sund, 2+2
Jere Innala, 1+3
Saku Mäenalanen, 1+3

Tshekki:
Dominik Kubalik, 3+3
Filip Chytil, 3+2
Jan Kovar, 2+3
Michael Spacek, 1+4
Libor Sulak, 3+1

Kuntopuntari

Maiden aiemmat MM-pelit, Suomi:

Kanada-Suomi 2-3 vl.
Suomi-Latvia 3-2 ja.
Saksa-Suomi 1-2
Suomi-Italia 3-0
Suomi-Norja 5-2
Kazakstan-Suomi 2-1 vl.

Maaliero seitsemän ottelun jälkeen: 19 tehtyä, 10 päästettyä.

Tshekki:

Slovakia-Tshekki 3-7
Tshekki-Tanska 2-1 vl.
Tshekki-Iso-Britannia 6-1
Ruotsi-Tshekki 2-4
Tshekki-Valko-Venäjä 3-2 ja.
Tshekki-Sveitsi 2-5
Venäjä-Tshekki 4-3

Maaliero seitsemän ottelun jälkeen: 27 tehtyä, 18 päästettyä.

Valmentajien kommentit

Päävalmentaja Jukka Jalonen paljasti MTV Urheilulle, mitä hän on puhunut pelaajille ennen tärkeää Tshekki-puolivälierää.

– Tämä on meille kaikille tärkeä juttu, mutta ei tämä kuitenkaan mikään maailman tärkein asia ole. Me joko voitamme tai häviämme. Elämä jatkuu senkin jälkeen, Jalonen kertoi puhuneensa.

Näin käy

Suomen ja Tshekin välisestä kamppailusta on helppo povata tasaista kamppailua. Joukkueissa ei ole paperilla isoa eroa ja myös viimeisimmät peliesitykset ovat olleet kummaltakin joukkueelta yhtä vakuuttavia.

Leijonien otteet ovat olleet Tshekkiä tasaisempia, mutta toisaalta Tshekki on näyttänyt olevansa jopa kisojen vaarallisin joukkue hyökkäyspäässä. Siitä viimeisimpänä osoituksena toimii Slovakia-ottelu, jossa Tshekki osui maalipuiden väliin peräti seitsemän kertaa.

Puolivälieräottelussa, kuten aina tiukoissa ottelussa, joukkueiden henkiset tilat ja erikoistilannepelaaminen näyttelevät todennäköisesti ratkaisevaa osaa. SuomiKiekko ennustaa, että ottelu etenee 2-2-tilanteessa aina rankkareille asti, josta Suomi kairaa itselleen välieräpaikan.