Liiga-joukkueelle reilut taloudelliset tappiot menneeltä kaudelta – ”Kausi oli urheilullisesti onnistunut, mutta taloudellisesti raskas”

© Kuva: Juha Tamminen

KalPa tiedotti keskiviikkona Liiga-kauden 2020-21 olleen reilusti tappiollinen kuopiolaisorganisaatiolle. Tappiota joukkueelle kertyi yhteensä 685 992 euroa. Edelliskaudella joukkueen liikevaihto oli tappiolla 253 413 verran.

Lisäksi joukkueen liikevaihto laski reilut 2 miljoonaa euroa 6,7 miljoonasta 4,6 miljoonaan. Kaikesta tästä huolimatta organisaatio vakuutteelee, että KalPan taloudellinen tilanne on kuitenkin turvattu.

– Päättynyt kausi oli urheilullisesti onnistunut, mutta taloudellisesti kausi oli lukuisten rajoitusten keskellä hyvin raskas, KalPa Hockey OY:n toimitusjohtaja Timo Saksman kommentoi seuran tiedotteessa.

– Tilinpäätökseen olemme huomioineet kaikki edellisen kauden aiheuttamat rasitteet, joten tulevan kauden tulosta päättynyt kausi ei enää rasita miltään osin.

– Yhtiön taloudellinen asema säilyy tappiosta huolimatta edelleen vakaana. Tähän tilanteeseen auttaa muutaman vuoden takaiset taloudellisesti hyvät vuodet, joiden puskuri oli arvokas tässä hankalassa tilanteessa.

KalPa oli mennellä kaudella runkosarjan viides. Pudotuspeleissä joukkue tippui Tampereen Tapparalle ensimmäisellä kierroksella.