Iso-Britannian riveissä sensaatiomaiset MM-kisat pelannut hyökkääjä Liam Kirk on herättänyt jo ainakin yhden Euroopan suurseuran kiinnostuksen.

Sveitsin NLA-seura SC Bernin urheilupäällikkö Raeto Raffainer varmisti Watson Klaus Zaugg -lehdelle, että 21-vuotias englantilaislupaus on herättänyt seuran mielenkiinnon.

– Kyllä olemme seuranneet häntä MM-kisoissa, Raffainer varmisti.

Kirk on ollut MM-kisojen todellinen tähdenlento. Arizona Coyotesiin kesällä 2018 seitsemännellä kierroksella varattu hyökkääjä teki MM-turnauksen seitsemässä ottelussa komeat pisteet 7+2=9. Iso-Britannian matka MM-kisoissa päättyi kuitenkin valitettavasti jo alkulohkoon.

Kirkin hintalappu onkin suorastaan räjähtänyt MM-kisojen huippuotteiden ansiosta.

– Hän tulee olemaan paljon kalliimpi näiden MM-kisojen jälkeen. Hän olisi meidän viides ulkomaalaispelaaja kuitenkin. Riskit ovat vain aivan liian suuret, sillä on olemassa mahdollisuus, että nolaamme itsemme, jos toisimme britin ulkomaalaisvahvistuksena, Raffainer kertoo.

Kirk pelasi viime kaudella Iso-Britannian pääsarjassa Sheffield Steelersin joukkueessa. Hänet nähtiin myös lainalla Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Hanhals IF:n riveissä.

Kirk pelasi vuosina 2018-20 Kanadan juniorisarja OHL:ssä Peterborough Petesin riveissä. Hän teki viimeisimmällä OHL-kaudellaan 47 ottelussa pisteet 21+29=50.