Pitkän uransa kauteen 2019-20 lopettanut latvialaishyökkääjä Janis Sprukts muisteli venäläisellä Sport24.ru-sivustolla uransa varrelta kautta 2012-13, jolloin hän pelasi Moskovan TsSKA:ssa yhdessä venäläistähti Aleksandr Radulovin kanssa. Sprukts ihmetteli, miten silloin 25-vuotias hyökkääjä sai jo niin paljon päätäntävaltaa seurassa.

– Ymmärrän, että joillekin tähtipelaajille annetaan paljon enemmän vastuuta. Heidän panoksensa joukkueen peliin on erittäin suuri. Huomasin tämän TsSKA:ssa, jossa Aleksandr Radulov pelasi. Tulin Moskovan joukkueeseen Riian Dinamosta, olin siellä uusi pelaaja. Se oli järkytys minulle, kun huomasin, että monet asiat joukkueen pelistä päättää hän, eikä päävalmentaja, Sprukts muisteli.

39-vuotias latvialainen tietää, että johtavassa asemassa olevat pelaajat antavat joukkueelle ohjeita ja auttavat myös sitä kautta joukkueen pelaamista, mutta hänen oli vaikea käsittää sitä, miten Radulovilla oli niin paljon vaikutusvaltaa niin kokemattomana pelaajana.

– Kyllä, on tilanteita, joissa joukkue pitää sisäisen kokouksen, puhuu pelistään ja kokeneemmat jääkiekkoilijat saattavat vaatia jotain. Ensimmäisistä päivistä lähtien Radulov osoitti olevansa johtaja jäällä, mutta halusi kaikkien pelaavan täsmälleen kuten hän sanoo. Hän halusi johtaa koko joukkuepeliä. Ja kaikkien oli kuunneltava, mitä hän sanoi. En ymmärrä, mistä hän sai niin paljon egoa, koska hän ei ollut vielä niin kokenut jääkiekkoilija. Se vaikutti minuunkin. Hyvistä tilastoista huolimatta minut pudotettiin nelosketjuun.

Tuo kausi oli ainut, kun Sprukts itse pelasi TsSKA:n riveissä. Hän teki 59 otteluun 9 pistettä. Radulov puolestaan onnistui iskemään 57 otteluun peräti 75 pistettä, ja viihtyi seurassa vielä kolme seuraavaakin kautta, ennen kuin lähti NHL:ään.