Yksi upea ura tuli päätökseen – liigakonkari sai kauan himoitun kullan viimeisen kauden päätteeksi: “Aika uskomattoman hienolta tuntuu – ei löydy sanoja”

© Kuva: Juha Tamminen

Yksi upea jääkiekkoura päättyi tiistaina mestaruusjuhliin, kun Lukossa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta juhlinut Toni Koivisto kertoi joukkueen Facebook-tilin haastattelussa pelien olevan nyt paketissa.

– Kyllä luistimet lähtee naulaan ainakin ammattilaisuran osalta. Katsotaan, jos höntsäjuttuja löytyisi – mutta niiden aika on myöhemmin, Ylitorniosta liigatähdeksi ponnistanut hyökkääjä myönsi.

Upea pelaaja otti urallaan komeasti mitalisuoran Liigassa, kun jokaisen väristä lätkää palkintokaappiin tuli lopulta yksi.

– Kyllä tää (kulta) menee heittämällä kärkeen. Ensimmäinen mestaruus seurajoukkueessa… Pitkään sitä on metsästetty. Vihdoin ja viimein tuli. Ei voisi varmaan olla parempaa paikkaa lopettaa uraa, Liigan runkosarjassa 944 ottelua ja päälle 90 pudotuspelimatsia pelannut Koivisto tunnelmoi.

Marraskuussa 39 vuotta täyttävä peluri latoi runkosarjassa tehot 220+273=493 (+7), pudotuspeleissä pisteitä kertyi mallia 21+25=46 (-4).

– Aika uskomattoman hienolta tuntuu. Ei löydy sanoja kuvailemaan, Koivisto kertoi viitaten yleisfiilikseen.

Entä mitä pyöri päässä, kun liigakauden 2020-21 viimeinen summeri törähti ääneen?

– Aika tyhjää oli. Ei sitä tajunnut, muuta kuin että mene jäälle, kamat pois, tuuleta, juhli, halaa jätkiä. Oli uskomaton fiilis, iloitsi Koivisto, jonka paluumatka Turusta Raumalle meni kuulemma puhelimen ääressä satoihin onnitteluihin ja vastaaviin viesteihin vastatessa.

Koivisto kertoi Lukon suunnanneen joukkueen kanssa paikalliseen Hyvinvointi ja Elämyskeskus Helmirantaan.

LUE MYÖS:
Käsittämätön tarina – Lukko-pelaaja alasarjajoukkueen jäiltä Liigan ykköspelurin rinnalle ja Suomen mestariksi: “Ihan sairastahan tää on – ei osaa pukea sanoiksi”


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!