Iso-Britannian maalipyssy Liam Kirk on ollut Latvian Riiassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen kenties suurin sensaatio numero yksi. Arizona Coyotesin kesän 2018 seitsemännen kierroksen 189. varaus on painanut peräti viisi maalia yhtä monessa pelissä.

Perjantaina Kirk iski ihmeellisen häkin, kun hän toimitti pikkumustaa Ruotsin maalilta katsottuna vasemmalta kohti häkkiä, ja lopulta se liukui sisään yhdessä toisen isobritannialaispelaajan kanssa.

Great Britain takes the lead by scoring this.......goal.🙈🇬🇧#SWEGBR #IIHFHockey @TeamGBicehockey

Maali hyväksyttiin pitkän tutkinnan jälkeen – ja se tuntui vain lisäävän surkeat kisat pelanneen Tre Kronorin ahdinkoa.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin SVT:n lähetykseen tuli tekstiviesti Ruotsin Jääkiekkoliiton tuomarivastaava Joel Hanssonilta. Hän ei pitänyt osuman tuomitsemisesta lainkaan.

– Tuon ei pitäisi olla maali. En löydä sääntökirjasta mitään, miksi maali pitäisi hyväksyä.

Osuman hyväksyminen perusteltiin pelin aikana siellä täällä niin, että maaliin valunut brittipelaaja ei pystynyt estämään liukumistaan kohti häkkiä.

HockeyEttanin Hanhals IF:ssä ja EIHL Seriesin Sheffield Steelersissä lainalla pelanneen ja näissä 15 maalia mättäneen Kirkin maalin hyväksyivät suomalaispäätuomari Kristian Vikman ja hänen päätuomaripari Andris Ansons.

Ruotsi pelasi nahkansa osuman jälkeen, kun se vei pelin 4-1. Tre Kronorilla on silti iso työmaa yltää turnauksen pudotuspeleihin, ja paikka sinne vaatisi jo muiden joukkueiden ristiinpelaamista.

MM-kiekko lauantaina:
Italia-Kazakstan klo 12.15
Tshekki-Iso-Britannia klo 12.15
Norja-USA klo 16.15
Sveitsi-Venäjä klo 16.15
Saksa-Suomi klo 20.15
Slovakia-Tanska klo 20.15