Tässä on kaikki klassikon ainekset! Selostaja “sekosi” totaalisesti Lukon mestaruuden alkuhetkillä – “Joskus sanottiin, että h*lvetti jäätyy ennen kuin Lukko voittaa”

Selostaja Risto Leinon ääni on monelle tuttu Radio Ramonasta, jossa legenda on selostanut Lukko-pelejä vuosikaudet. Eilen taisi tulla Leinollekin jonkinlainen kliimaksi, kun raumalaisjoukkue voitti liki 60 vuoden odotuksen jälkeen seurahistoriansa toisen Suomen mestaruuden.

Leino eläytyi – kuten asiaan kuuluu – mukaan täysillä. Niin täysillä, että monelle oheisen Lukon Facebook-sivujen klipin katsojalle ja kuuntelijalle tulee taatusti kylmät väreet. Video on TPS:n ja Lukon välisen neljännen finaaliottelun loppuhetkiltä, kun vierasjoukkue johti 6-2 ja oli menossa mestaruuteen voitoin 3-1.

Siinäpä sitä on klassikon aineksia vino pino:

– 40 sekuntia, lukkolaiset halaavat toisiaan, läpyjä lyödään!

– Lukon vaihtopenkki on seisaallaan! Siellä nauretaan, itketään. Voin kertoa, niin täälläkin!

– Se on mestaruus, se on mestaruus! Mailat lentävät, kypärät lentävät, hanskat lentävät!

– Isot miehet itkee kyyneliä, niin tulee itselläkin, ei voi mitään. Tätä on odotettu kaikki nämä vuodet, aivan uskomaton on tapahtunut.

– Joskus sanottiin, että h*lvetti jäätyy ennen kuin Lukko voittaa mestaruuden. Saattaa olla, että se on umpijäässä. Me tulemme täältä Turusta Raumalle Suomen mestareina. Aivan uskomaton tunne! Käsittämätön!

Sitten Leino rauhoittui.

– Nyt on pakko vähän kerätä – missä sitä Kossua on?

– Luulin, ettei meikäläistä hetkauta tässä iässä enää mikään, kun lapsetkin on tullut tehtyä ja saatua, mutta kyllä se vaan tuntuu makealta.

Selostaja muistutti seuraavaksi ala- ja ylämäistä sekä tasaisesta taapertamisesta sekä siitä, että Lukko on ollut kahden kauden ajan Liigan paras joukkue. Pitää paikkansa, ilman mutinoita.

LUE RAUMALLA MARRASKUUSSA 2019 TEHTY RISTO LEINON HAASTATTELU:
Joko Liigan pikkukaupungin joukkue yltää mestariksi? Edellisestä tuskaisen kauan, nyt kasassa hyvä lauma ilman NHL-lupausta – ”Kun menee huonosti, on se puukotusta”


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!