Carolina Hurricanes on ajanut Nashville Predatorsin NHL:n pudotuspeleissä tukalaan rakoon, ja voitot ovat ensiksi mainitulle jo 2-0 avauskierroksen otteluparissa.

On helppoa todeta, etteivät tulokset ole jääneet kiinni ainakaan Predsin suomalaisvahti Juuse Saroksesta, joka on ihan oikeasti nyt ottanut joukkueen ykkösvahdin paikan Pekka Rinteeltä. Nuorten maailmanmestari on torjunut Nashvillen kummassakin pelissä päästäen kuusi maalia ja pysäyttäen pikkumustia komeasti 91,0 prosentin varmuudella.

Saros oli myös torstaiyönä toisessa osassa rautaa antauduttuaan vain kahdesti. Sebastian Aho nakkasi 3-0-voiton osumista yhden tyhjään rysään pelin lopulla.

Predsin sivuilla luki, että yön matsi pysyi pitkään 1-0-lukemissa, kiitos osittain Saroksen tähdellisen pelin takia.

– Juuse oli Juuse. Hän on tukipilarimme, hän on yksi eniten töitä tekevistämme ukoistamme. Luotamme Juuseen, ja hän oli taas loistava tänään, joukkuekaveri Ryan Johansen ylisti.

Rinteen ohi joukkueen kärkivahdiksi noussut Saros otti etenkin pelin avauserän loppupuolella täysin sekopäisen torjunnan Canesin 2-1-hyökkäykseen, jonka käynnistelijänä toimi Teuvo Teräväinen. Maalivahti ei mennyt keskeltä poikki, vaikka tämä joutui venymään hurjalla tavalla. Vincent Trocheck jäi tyhjin käsin.