Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen antoi NHL:n runkosarjan viimeistä edellisessä matsissa tiistain vastaisena yönä kovan myrskyvaroitukseen. Suomalainen nakutti Edmonton Oilersin 4-3-jatkoaikavoittoon päättyneessä pelissä tehot 1+2 (+2) nousten koitoksessa komeasti kolmostähdeksi.

Lehkonen viiletti nelosketjun laidalla ketjukavereinaan Jake Evans (1+2) ja Paul Byron (1+1) – miehet, jotka palkittiin ottelun ykkös- ja kakkostähtenä. Jos oli suomalainen iskussa, niin niin kyllä oli trio kokonaisuudessaan parhaaseen mahdolliseen aikaan, pudotuspelien alla.

Turkulaiskasvatti lähetti Byronille kiitokset seuran kotisivujen jutussa.

– Hänhän on iso osa tätä tiimiä, Paul on loistava jääkiekkoilija. Hän käyttää nopeuttaan hyväksi todella hyvin, ja taistelee koko ajan kovasti sekä menee tilanteisiin aina sataprosenttisesti. Hänen kanssaan on todella helppoa pelata, nuorten maailmanmestari luetteli.

– Hän auttaa minua aina ja puhuukin, joten Paulin kanssa on tosi helppoa toimia.

Kuten tiedetään, pudotuspeleissä alaketjujen raatajat nousevat esille poikkeuksetta. Liekö Lehkonen – Evans – Byron iso osa Habsin alkukesää ykköskierroksen ottelusarjassa joko Toronto Maple Leafsia tai Edmontonia vastaan?

– Olemme pelanneet yhdessä jonkin aikaa. Ja mitä kauemmin pelaaamme samojen äijien kanssa, rakennetaan siinä heidän kanssa tietysti kemiaa.

– Kaikki meistä ovat aika nopeita luistimilla, joten yritämme käyttää sitä eduksi.

Lehkonen on iskenyt tällä kaudella 46 pelissä tehot 7+6=13 (-1).