”Sensaatiomaisesta” siksi, että kuten on monesti todettu, TPS jyrättiin ennen kauden alkua muukalaislegioonaksi ja erikoisten hakujen sekametelisopaksi. Nyt turkulaispoppoo on kuitenkin osoittanut olevansa kaikkea muuta kuin ivan kohteeksi sopiva joukkue.

TPS on enää kahden voiton päässä liigamestaruudesta, siis Suomen mestaruudesta. Perjantaina se haki Raumalta ensimmäisen finaalikiinnityksen 1-4-vierasvoitolla. Joukkueen legendaluotsi Raimo Helminen piti edelleen jäät visusti hatussa.

– Kova peli, Lukko oli vahva – erittäin vahva. Meillä ehkä kävi tuuri, mutta oltiin tehokkaita ja sitä kautta voitettiin. Mutta kyllä Lukko oli vahva tässäkin pelissä, kuten tiedettiin. On erittäin kova joukkue, tiukkaa pelaamista, Helminen summasi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Ensimmäisessä finaalissa isoista ovista lensivät ulos jatkuvasti kuumana kuin lauantaisauna käynyt isäntien Kristian Pospisil ja vieraiden Eemil Viro.

– Tunteet on pelissä mukana, luotsi kuittasi ottamatta kantaa tuomaritoimintaan.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Raumalla kello 17 alkavalla toisella finaalilla.

– Peli varmasti kovenee vielä. Sen tietää, että Lukko tulee vielä kovempaa.