SuomiKiekko ennakoi kaikki Liigan pudotuspelien otteluparit. Pronssiottelun ennakossa nostamme esiin joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet. Ennakoimme myös, kuinka ottelussa tulee käymään. Pronssiottelussa vastakkain ovat Helsingin IFK ja Tampereen Tappara.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

Tapparan maalilla Christian Heljanko on ollut läpi pudotuspelien vakuuttava. Puolivälierissä Heljanko teki tylsäksi KalPan paljon maalipaikkoja luoneen hyökkäyksen. Kovaa Lukkoa vastaan Heljanko oli suurin syy sarjan pysymiseen tiukkana loppuun asti.

Kiekko on toistaiseksi pysähtynyt yli 93 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo kahdeksan pelatun ottelun jälkeen on 1,79.

Tappara puolustaa myös Heljangon edessä totutun hyvin. Joukkueen alivoima on ollut kapteeni Jukka Peltolan johdolla pudotuspelien parasta. Hurja alivoimaprosentti 92,59 antaa joukkueelle mahdollisuuden pelata voitoista.

HIFK hyökkää laajalla rintamalla. Micke-Max Åstenin huippukevät korostaa, että joukkueen kokoonpanossa on tällä hetkellä potentiaalisia ratkaisijoita jokaisessa ketjussa.

HIFK:n viisikkopeli tuottaa Tapparaa enemmän maalipaikkoja. Myös ylivoima on helsinkiläisillä ollut illan vastustajaansa vahvempaa.

Heikkoudet

Tapparan hyökkäyspeli on tukkoista. Sen peli ei tuota maalipaikkoja riittävästi. Ja kun maalipaikka siunaantuu, on esimerkiksi kultakypärä Anton Levtchin kädet olleet pääsääntöisesti totaalisessa syväjäässä.

HIFK on selvästi vastustajaansa jäljessä maalivahtiosastolla. Frans Tuohimaa ei ole huono maalivahti. Hän kuitenkin hävisi selvästi kaksinkamppailun huonolla pelituntumalla välieräsarjassa maalille luistelleelle Karri Rämölle.

Tuohimaa ei ole ottanut pudotuspeleissä vastaavia ottelun ratkaisevia torjuntoja kuin Heljanko.

Näin ottelussa käy

Pari on lähtökohtaisesti todella tasainen. Molemmille finaalista pudonneille joukkueille vaikeinta tulee olemaan pronssiottelusta innostuminen.

Yleensä mitali alkaa kiinnostaa vasta ottelun aikana, kun nähdään ensimmäinen maali tai muu merkittävä tapahtuma.

Uskomme, että Tappara saa hyökkäyspeliinsä happea paineiden pudottua. Vahvempi maalivahtipeli kääntää tiukan ottelun lopulta Tapparalle.

Pronssimitalit matkaavat Tampereelle lukemin 3–2.