“Pelin ja kaiken muun jälkeen tuskin pystyin hengittämään” – alasarjavahti paikkasi NHL:n suomalaistulokasta yllättävässä paikassa ja hämmensi heti

© Kuva: Getty Images

Yksi ottelu, yksi voitto, torjuntaprosentti 94,4, päästettyjen maalien keskiarvo 2,00, ikää 28 vuotta ja joukkueena sysisurkea Buffalo Sabres. Uskokaa tai älkää, mutta tässä on pähkinänkuoressa jenkki Michael Houserin NHL-ura. Se alkoi viime yönä Buffalon maalivahtien erinäisten terveyshuolien takia, ja esimerkiksi tulokasvahti Ukko-Pekka Luukkonen oli tyystin pois.

– En ole kovinkaan hyvässä kondiksessa, myönnetään. Pelin ja kaiken muun jälkeen tuskin pystyin hengittämään, pelaaja tunnelmoi seuran kotisivuilla tuoreeltaan.

Sabresin tämän kauden kuudes eri vahti, debytantti torjui voiton yllättävässä paikassa NY Islandersista luvuin 4-2. Hyppysiin jäi miehekkäät 34 kutia, ja Houserin kakkosvahtina toimi Stefanos Lekkas – nollan NHL-pelin ukkeli.

– Tämä oli jännää. Olen tehnyt töitä koko elämäni ajan, jotta tämä kävisi toteen. Pelaaminen oli erikoista, ja voittaminen on aina tavoite, ensiesiintyjä hehkutti.

Houser on pelannut viime kausina AHL:ää ja ECHL:ää, jossa hän on viettänyt aikaa kaikkein eniten.

– Olen iloinen Houserin puolesta. Hyville ihmisille tapahtuu hyviä juttuja, Rasmus Ristolainen hehkutti.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️