Tämän kevään liigafinaalit TPS:n ja Lukon välillä alkoivat maanantaina ja tiistaina vähintäänkin kummalliseen aikaan kello 16, kun yleensä arkipelit ovat päässeet Liigassa vauhtiin kello 18.30.

Liigakauden viimeisten pelien yllättävä alkamisaika pääsi yllättämään myös itse Kalervo Kummolan – Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtajan.

– Olipa hämmästys suuri, kun valmistauduin katsomaan illan kolmatta finaalia klo 18.30. Ei muuta kuin telkkari auki ja hups, siellä olikin menossa viimeinen minuutti. Luulin ensin, että lämmittelevät edellisen ottelun maaleilla, mutta kyllä se oli pelin loppu, kiekkovaikuttaja manasi Twitter-tilillään maanantaina.

Kalervo Kummola

@KummolaKalervo
Olipa hämmästys suuri, kun valmistauduin katsomaan illan kolmatta finaalia klo 18.30.. Ei muuta kuin telkkari auki ja hups, siellä olikin menossa viimeinen minuutti. Luulin ensin että lämmittelevät edellisen ottelun maaleilla, mutta kyllä se oli pelin loppu.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan selvännäkijä ymmärtäessään kiekon tippumisen jäähän kello 16. Alkamisajat olivat peräisin Suomen koronavirusrajoitteista, joiden takia kuppilat menevät kiinni jo alkuillasta. Kello 16 alkavia pelejä katsojat pääsivät kuitenkin seuraamaan baareissa ja terasseilta.

Lukko voitti tiistaina neljännen finaalin 6-2 ja Suomen mestaruuden voitoin 3-1.