Kiekkoväki säikähti äskettäin urakalla, kun Toronto Maple Leafsin supertähti John Tavares loukkaantui NHL:n pudotuspeliottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Hänet kiidätettiin kaikkiaan epäonnisen tilanteen jälkeen sairaalaan.

Tavares kaatui taklaustilanteessa keskialueella, ja samalla tilanteeseen muualta tullut Montrealin Corey Perry luisteli kohti tähteä. Epäonnekseen tämän polvi kuitenkin osui voimalla kaatuneen Tavaresin päähän, ja sittemmin teon tahallisuudesta tai tahattomuudesta on käyty kiivasta keskustelua Pohjois-Amerikassa. Perryä on jotenkin vaikeaa tuomita.

Loukkaantuminen oli poikkeuksellisen raju, joten siitä ei juuri ole näytetty uusintoja Pohjois-Amerikan medioissa, mutta myöhemmin montrealilaislehti Le Journal de Montreal käsitteli tapausta varsin mauttomasti.

Lehden kannessa oli otsikko ”Dramaattinen voitto” ja kuvaan oli ikuistettu hetki, jona Perryn polvi osui Tavaresin päähän.

Tämän jutun julkaisuhetkellä aviisin Twitter-julkaisu oli keräänyt lukuisia erilaisia parjaavia kommentteja. Niissä Canadiens- ja Maple Leafs -fanit löysivät yhteisen sävelen – molemmat näyttivät olevan sitä mieltä, että nyt meni lehden otsikko överiksi.

Ottelusarja jatkuu ensi yönä ilman sairaalassa kuntoutuvaa Tavaresia.