Suuri ennakkopaketti MM-kisojen Kazakstan-Suomi-otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, kentälliset, kommentit ja poissaolot

© Kuva: Getty Images

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jatkaa MM-kisaurakkaansa Latvian Riiassa tänään sunnuntaina Kazakstania vastaan. Luvassa pitäisi olla Suomen voitto, mutta ei suinkaan minkään rallattelun päätteeksi. Kazakstan kun kaatoi lauantaina Latvian voittomaalikisassa 3-2.

Latvian, joka siis puolestaan löi Kanadan perjantaina 2-0.

SuomiKiekko ennakoi kaikkia Leijonien MM-otteluita verkkosivuillaan. Voit tutusta Kazakstan-Suomi-ottelun ennakkoon tarkemmin alta.

Televisiointi / livestream

Lauantain tapaan myös tänään kello 16.15 käynnistyvä Suomen ottelu on katsottavissa ilmaiseksi MTV3-kanavalta kello 16.10 alkaen. Äänessä on Mika Saukkonen.

Maksullisen C Moren puolella kamppailun selostaa Antero Mertaranta, ja siellä lähetys alkaa jo kello 15.30 asiantuntijoiden sävyttämällä studiolähetyksellä.

Myös peliyhtiö NordicBet tarjoaa kamppailusta livestream-lähetyksen. Suora livestream-lähetys Kazakstan-Suomi-otteluun löytyy täältä.

SuomiKiekko tarjoaa ottelusta myös LIVE-seurannan, jonka löydät täältä.

Poissaolot

Suomen joukkueessa on tällä hetkellä hyvä terveystilanne, eikä yksikään pelaaja ole tiettävästi sairas tai loukkaantunut.

Kun Leijonien pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäivät lauantain USA-pelissä hyökkääjät Niko Ojamäki, Peter Tiivola, Valtteri Puustinen sekä puolustajat Kim Nousiainen ja Axel Rindell plus maalivahti Janne Juvonen, noussee näistä sunnuntaina joku tai jotkut mukaan peleille.

Kaikki Suomen 28 pelipassia on joka tapauksessa leimattu, eli kierrätys kuulostaisi seitsemän pelin alkusarjassa järkevältä. Leijonat perui sunnuntain aamujäät, joten todellisen kokoonpanon kansa saa tietää vasta, kun Jääkiekkoliitto siitä tiedottaa noin puolen päivän hujakoilla.

Ennakoidut kentälliset

Leijonat tekee Kazakstan-otteluun vain yhden muutoksen, kun Harri Säteri nousee aloittavaksi maalivahdiksi.

38 Teemu Turunen – 22 Arttu Ruotsalainen – 25 Jere Karjalainen
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
76 Jere Sallinen – 13 Mikael Ruohomaa – 15 Anton Lundell
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila

55 Atte Ohtamaa – 7 Oliwer Kaski
3 Olli Määttä – 2 Ville Pokka
6 Tony Sund – 40 Petteri Lindbohm
52 Mikael Seppälä – 50 Miika Koivisto

29 Harri Säteri (45 Jussi Olkinuora)

Kazakstan pelasi Latviaa vastaan 3-2-voitossa seuraavalla, hyvin toimineella ja yllättävänkin dynaamisella kokoonpanolla, eikä se tee kuin yhden muutokset Suomi-otteluun.

49 Alexander Shin – 48 Roman Starchenko – 88 Jevgeni Rymarev
10 Nikita Mikhailis – 14 Curtis Valk – 84 Kirill Savitski
18 Pavel Akolzin – 89 Anton Sagadejev – 95 Dmitri Shevtshenko
96 Alikhan Asetov – Kirill Panjukov – 64 Arkadi Shestakov
13. hyökkääjä: 15 Jegor Petukhov

85 Alexei Makljukov – 44 Darren Dietz
58 Viktor Svedberg – 9 Jesse Blacker
4 Jegor Shalapov – 55 Ivan Stepanenko

65 Samat Danijar30 Nikita Bojarkin (31 Andrei Shutov)

Parhaat pistemiehet

Suomella yhden pisteen miehiä ovat Atte Ohtamaa (1+0), Iiro Pakarinen (1+0), Marko Anttila (0+1), Saku Mäenalanen (0+1), Olli Määttä (0+1) ja Ville Pokka (0+1).

Myös Kazakstanilla on vain pisteen miehiä. Joukkueen maaleista lauantaina vastasivat Jesse Blacker, Jevgeni Rymarev ja Alexander Shin.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Suomi on ennen sunnuntain otteluaan lohkossa kolmosena kolmella pisteellä ja Kazakstan nelosena kahdella pisteellä.

Ennen Leijonien ja Kazakstanin välistä matsia lohko B:n tilannetta tulee muuttamaan ottelu Norja-Italia.

Huomionarvoista on se, että illalla kohtaavista USA:sta ja Kanadasta toinen tulee olemaan myös sunnuntain jälkeen Kazakstanin takana pelien tuloksista huolimatta.

Valmentajien kommentit

Suomen toista matsia ennakoi valmentaja Ari-Pekka Selin. Hän antoi kommentit sunnuntaiaamupäivän lehdistötilaisuudessa.

Kazakstania ei pidä mieltää miksikään halonhakkaajajoukkueeksi, ja sen allekirjoitti myös joukkuetta vuoden 2014 MM-kisoissa johtanut luotsi.

– Siellä on tehty useita vuosia nousujohteista ja tavoitteellista työtä maajoukkueen eteen. Kazakstanissa on kahden passin pelaajia, todella hyviä sellaisia. Pitää muistaa, että kazakstanilainen Barys Nur-Sultan on KHL:n pudotuspelijoukkueita vuodesta toiseen. Heidän runkokalusto on täällä.

– Silloin, kun minä olin siellä, niin hyökkääminen ei ollut ongelma, ja taitoa oli luistelussa ja kiekolla. Enemmänkin oli kyse joukkuepelin organisoinnista.

– Se KHL-joukkue nosti Kazakstanin kiekon framille innostaen pieniä poikia ja tyttöjä – siellä tehdään laadukasta työtä.

– Kazakstanin 1. ketju Alexander ShinRoman StarchenkoJevgeni Rymarev on Ust-Kamenogorskista, Kazakstanin kiekon kehdosta. Se ketju on paikalla tänäänkin johtaen maan ykkösvitjaa sekä ykkösylivoimaa.

Näin käy

Suomi ei tule maaleilla mässäilemään, mutta voiton se ottaa ilman mitään jättimästä sensaatiota. Jo USA-pelin rutiinitaso oli luokkaa häikäisevä siihen nähden, että turnaus on vasta alkuteissä. Leijonille riittänee rutiinivoittoon 4-5 maalia.