Jesperi Kotkaniemi aloitti NHL-pudotuspelit katsomon puolella. Komennus jäi vain yhden ottelun mittaiseksi, ja nyt suomalaisnuorukainen on päässyt näyttämään, mihin pystyy. Neljässa matsissa hän on paukuttanut kaksi maalia.

Suomalaissentteri on vasta 20-vuotias, mutta tämä on jo hänelle kolmas kausi NHL:ssä. Pudotuspelitkään eivät ole ensimmäiset. Kotkaniemi onkin tehnyt urallaan poikkeuksellista jälkeä ratkaisupeleissä ikäänsä nähden.

Kaikkien aikojen alle 21-vuotiaiden eurooppalaisten pudotuspelien maalipörssissä Kotkaniemi on neljännellä sijalla kuudella maalillaan. Selän taakse jää esimerkiksi Jari Kurri, joka teki viisi pudotuspelimaalia ennen kuin täytti 21.

Kaikkien aikojen ykkönen on Jaromir Jagr. Hän paukutti alle 20-vuotiaana huimat 14 pudotuspelimaalia. Edellä on myös Patrik Laine kahdeksalla maalilla.

StatsCentre

@StatsCentre
Putting the @CanadiensMTL up 3-0 in the 2nd period of a 4-3 OT defeat of the Leafs Thursday, Jesperi Kotkaniemi- despite being scratched in Gm1- has now scored twice in Rd1 vs TOR and also has done so 6 times in just 14 career playoff games. That moves the 20-year old to 4th here