Uskomaton tulitus: Tuukka Raskin paikkaaja kohtasi absurdin tapauksen – ja liitti itsensä heti debyytissä historiakirjoihin

© Kuva: Getty Images

Kun Tuukka Rask on pois, joutuvat muut ottamaan vastuuta Boston Bruinsin laivan johtamisesta. Keskiviikkoyönä vastuuta otti miehen lailla Jeremy Swayman, jonka 4-2-voittoon päättynyt NHL-debyytti jäi historiakirjoihin ikiajoiksi.

Ennen tätä kautta NCAA:ssa pelannut Boston-kassari torjui uransa avauspelissä Philadelphia Flyersia vastaan peräti 40 kutia torjuntaprosentin noustessa huimiin lukemiin 95,24. Taalaliigan ensikertalainen nousi samalla kamppailun kakkostähdeksi.

– Minun mentaliteettini oli koko pelin ajan liian korkea, ei liian matala, 22-vuotias yhdysvaltalaistorjuja latasi NHL:n nettisivujen mukaan.

– Pitää edetä yksi laukaus kerrallaan. Se on työni, kiekkojen pysäyttäminen. Teen työni ja kenttäpelaajat tekevät omansa – niin tapahtui tänäänkin.

Swayman on Bruinsin seurahistorian seitsemänneksi nuorin debyyttinsä voittanut vahti. 22 vuotta ja 133 päivää vanhan molarin edessä ovat Rask ja Hannu Toivonen.

Vaikka Bostonin keltanokka pisti kehuja kenttäpelaajille, nousi hän itse eittämättä pelin suureksi ratkaisijaksi. Toki Bruins-sankareihin lukeutuivat pisteet 1+3 summannut Brad Marchand ja hattutempun niitannut Patrice Bergeron.

– Hän taisteli läpi pelin ja antoi meille mahdollisuuden voittaa, varsinkin toisessa erässä, ykkössentteri Bergeron ylisti.

Swaymanille kirjattiin torjuntoja eräkohtaisesti mallia 13+23+4=40. Toinen ja kolmas erä olivat keskenään kuin yö ja päivä.

– Hänen asenteensa paistoi heti alussa, siitä tavasta, millä hän valmistautui kopissa. Swayman näytti rauhalliselta ja valmiilta – ja samanlainen hän oli jäällä.


UHMAPELAAJIEN VIHJE: PELICANS – TPS

Lähteekö Pelicans tänään kesälomalle?