Tomi Sallisen ja Oula Palveen joukkue täyden sekasorron vallassa – luotsit saivat tiedon potkuista outoa kautta, seuralla nyt edessä taistelu liki elämästä ja kuolemasta

© Kuva: Ilari Isotalo

Ruotsin pääsarjassa karsintaotteluihin joutunut perinteinen Brynäs on täysin sekaisin. Maan mestaruuden viimeksi keväällä 2012 voittanut gävleläisjoukkue antoi potkut valmentajakaksikolle Peter AnderssonViktor Stråhle vähintäänkin erikoisella tavalla: Kaksikko luki kohtalostaan Aftonbladetista.

Stråhle kertoi, että tämä oli kysellyt seurajohdolta tapauksesta, mutta kukaan ei vastannut ensiksi. Sitten seurajohdosta soitettiin Anderssonille eräällä vierasmatkalla, ja hän tiedusteli potkujen totuudenperää. Vastaus oli karu, ja Andersson antoi vastapallon kertoen, että hän olisi toivonut toisenlaista menettelyä.

Hieman oudolta kalskahtaa sekin, että lähteen mukaan potkuista päätti joukkueen kapteenisto, mutta yksikään näistä ei pelannut runkosarjan päätöspelissä Oskarshamnia vastaan – jonka Brynäs totta kai hävisi.

Joukkueen kapteeni on ruotsalaishyökkääjä Anton Rödin, A:ta kantavat toinen ruotsalaishyökkääjä Linus Ölund sekä näiden maanmies, pakki Simon Bertilsson.

Stråhle ei usko kapteeniston kapinaan tai vastaavaan.

– En usko olevani niin huono, etten huomaisi tyytymättömyyttä. Jos täällä olisi kapina, lähtisin oma-aloitteisesti.

Sekasorron vallassa olevaa seuraa edustavat kaksinkertainen MM-hopeamitalisti Tomi Sallinen ja niin ikään maajoukkueessa pelannut Oula Palve.

Brynäs ja toinen perinteinen seura HV71 aloittavat kovan taistelun, eli karsintasarjan ottelut tiistaina.