Liigan runkosarja tuli päätökseensä tiistaina, joten tässä vaiheessa on hyvä aika julkaista sarjan tähdistökentällinen.

SuomiKiekko nimesi runkosarjan aikana kerran kuukaudessa kuukauden tähdistökentällisen, josta kuusi tuttua pelaajaa on päätynyt myös lopulliseen tähdistöön. Samalla SuomiKiekko nostaa esiin sarjan arvokkaimman pelaajan.

Tällä kertaa tähdistökentällisen suurin edustus on runkosarjan voittaneella Lukolla.

Maalivahti: Lassi Lehtinen, Lukko

Liigan ykkösmaalivahdin tittelistä ei käyty tällä kertaa kovaa taistelua. 22-vuotias Lassi Lehtinen oli runkosarjassa erinomainen ja dominoi maalivahtien tilastoja, kun katsotaan torjuntaprosenttia (94,03%), päästettyjen maalien keskiarvoa (1,38) sekä nollapelejä (7). Lukko-lupaus oli kyseisissä tilastoissa sarjan ykkönen.

Puolustaja: Robin Press, Lukko

Liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Robin Press (artikkelikuvassa) on näyttänyt tällä kaudella kuuluvansa kovempiin sarjoihin. Press voitti puolustajien pistepörssin, kun hän summasi 58 ottelussa 48 tehopistettä.

Kansainvälisen tason pelaajan otteita saadaan ihastella Liigassa vielä kevään ajan, mutta sen jälkeen matka jatkuu ”kirkkaampiin valoihin”. Press on tulevaisuudessa jopa potentiaalinen NHL-nimi.

Liigan runkosarjan MVP.

Puolustaja: Elmeri Eronen, HPK

Elmeri Eronen sijoittui puolustajien pistepörssissä toiseksi, kun 55 ottelussa syntyi 40 tehopistettä. Samalla HPK-puolustaja paranteli selvästi yhden kauden piste-ennätystään.

Sulavaliikkeinen ja hyvän laukauksen omaava Eronen voisi pärjätä myös rahakkaammissa sarjoissa, mutta huhut vievät puolustajaa ensi kaudeksi TPS:ään.

Erosen kausi on tuskin vielä ohi, sillä puolustaja on hyvin potentiaalinen nimi Leijonien ensimmäiselle MM-leirille.

Elmeri Erosen ura on nosteessa. Kausi saattaa jatkua vielä Leijonat-paidassa. Kuva: Juha Tamminen.

Vasen laitahyökkääjä: Josh Kestner, TPS

Josh Kestnerin voidaan todeta lunastaneet odotukset Turussa. Yhdysvaltalainen saapui TPS:ään voitettuaan aiemmalla kaudella ECHL:n piste- ja maalipörssin, joten ura oli jo valmiiksi hyvässä nosteessa.

Runkosarjassa älykäs ja taitava hyökkääjä summasi 59 ottelussa 49 tehopistettä, ollen selvästi turkulaisseuran paras pistemies.

Tähdistökentälliseen Kestnerin kovin haastaja oli KooKoon Ahti Oksanen, mutta tällä kertaa valinta osui yhdysvaltalaiseen, joka näytteli suurta roolia TPS:n yltäessä kärkitaisteluun. Kestner iski runkosarjassa peräti yhdeksän voittomaalia, joka oli selvästi eniten kaikista liigapelaajista.

Keskushyökkääjä: Petri Kontiola, HPK

Petri Kontiola palasi pitkän KHL-visiittinsä jälkeen Liigaan näyttävällä tavalla, kun kokenut keskushyökkääjä voitti pistepörssin summaamalla 55 ottelussa 55 tehopistettä.

36-vuotiaan Kontiolan suoritusta ei voi liikaa ylistää, sillä HPK:n kausi oli pettymys, mutta siitäkin huolimatta kokenut sentteri pystyi loistamaan illasta toiseen ja tekemään tehoja piste per peli -tahdilla.

HPK olisi varmasti pitänyt Kontiolasta kiinni myös jatkossa, mutta hämeenlinnalaisten harmiksi huhut vievät seinäjokelaislähtöistä pelaajaa ensi kaudeksi Ilvekseen.

Oikea laitahyökkääjä: Sebastian Wännström, Ässät

Sebastian Wännström oli yksi Liigan runkosarjan jättimäisimmistä yllättäjistä. Kokeneen ruotsalaishyökkääjän yhden kauden maaliennätys oli ennen tätä kautta 14 osumaa, mutta Ässissä syntyi välittömästi hurjat 33 maalia.

Wännströmin huimasta tempusta omaa kieltään kertoo se, että aiemmin 2000-luvulla Ässissä vain yksi pelaaja (Tomas Zaborsky) oli pystynyt tekemään yhden kauden aikana vähintään 30 maalia.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen