The Athletic: Jukka Jalosta huhutaan John Tortorellan korvaajaksi NHL:ssä!

© Kuva: Leijonat.fi

Columbus Blue Jacketsin pitkäaikainen päävalmentaja John Tortorella kävelee NHL:ssä tulisilla hiilillä.

Tortorellan tilannetta ei helpota ainakaan se, että Blue Jackets rypee tällä hetkellä karmeassa kahdeksan ottelun tappioputkessa.

The Athletic -sivuston Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline otti artikkelissaan jo yhden askeleen eteenpäin, kun hän listasi potentiaaliset ehdokkaat Tortorellan korvaajaksi Blue Jacketsin penkin takana.

Porzline näkee, että yksi valmentajaehdokkaista voisi olla Leijonille kahdesti MM-kultaa luotsannut Jukka Jalonen.

– Jalonen on mielenkiintoinen vaihtoehto – hän haluaa todella paljon NHL-valmentajaksi. Moni tietysti yhdistää hänet Columbukseen, koska myös GM Jarmo Kekäläinen on Suomesta. Hieno juttu, mutta en usko, että hänen syntymäpaikallaan on väliä tämän työpaikan kanssa. Hänen suosittelijoillaan on suuri merkitys, Portzline kertoo.

Jalonen paljasti aikaisemmin tällä kaudella olevansa erittäin kiinnostunut valmennustehtävistä rapakon takana. Jalonen linjasi olevansa valmis apuvalmentajankin hommiin NHL:ssä, mutta AHL:ään miestä ei saa edes päävalmentajan tehtäviin.

Porzline nosti Jalosta todennäköisemmäksi vaihtoehdoksi kuitenkin kokeneemmat NHL-valmentajat Gerard Gallantin ja Kevin Dineenin.

– Olisi hienoa, jos Gallant tai Dineen tekisivät paluun Columbukseen. Suurin huoleni Gallantin suhteen on hänen palkkansa. Hän on kovan luokan valmentaja nykyään, joten hän voisi saada jopa neljän miljoonan dollarin palkan nykyhinnoilla. Blue Jackets ei ole koskaan näyttänyt kiinnostusta maksaa valmentajilleen suuria palkkoja. Tämä voi myös olla yksi syy, miksi 2,5 miljoonan dollarin palkkaa tienaava Tortorella voisi olla lähdössä, Portzline valaisi tilannetta.