Voi olla, ettei Adam Foxin nimi sano suurelle kiekkoyleisölle vielä kummoisia. NY Rangersin juhannuksen 2016 kolmoskierroksen 66. varaus pelasi taalaliigassa viime kaudella ensimmäiset pelit latoen kaikkiaan 73 ottelussa saldon 8+34=42 (+24).

Kuluvalla sesongilla on kuitenkin tapahtunut jotain ihmeitä, kun pelaaja on äitynyt vieläkin valtavampiin liekkeihin. Oikealta ampuva jenkki on summannut nyt 37 pelissä uskomattomat tehot 5+31=36 (+13) loistaen useassa tilastossa.

Ensinnäkin viime yönä Pittsburgh Penguinsista irroneen 8-4-voiton tehot 1+2 kasvattivat Foxin pisteputken jo 11:een, joka on yksi pisimmistä kautta Rangersin seurahistoriassa nimenomaan pakeista puhuttaessa. Kuten oheinen twiitti todistaa, on Foxin kyseinen liekehdintää todella harvinaista luokkaa.

StatsCentre

@StatsCentre
Continuing to add impressive offensive totals to his breakthrough 2020-21 so far, @NYRangers blueliner Adam Fox recorded 3 points (1G-2A) in his team's 8-4 win over the Penguins on Tuesday. With it, he now owns a streak longer than all but 3 names (5 different times) on this list

– Hyödynsimme mahdollisuudet, pelaaja kuittasi NHL:n nettisivuilla Pens-koitoksen tauottua.

Puolustajien tilastoja Rangersin ykkösparin tehomies dominoi kokonaisvaltaisesti oikeastaan, miten tahtoo. Pakkien syöttöpörsissä hän on NHL:n kärki, pistepörssissä jaettu kärki, ylivoimapörsssissä jaettu ykkönen, ylivoimien syöttöpörssissä kakkonen ja riistoissa jaettu kolmonen.

Samalla Fox on ainoa puolustaja koko sarjassa, joka on vähintään jaetulla kolmostilalla viidessä eri kategoriassa.

NY Rangers PR

@NYR_PR
Adam Fox rankings among NHL defensemen in 2020-21 following tonight's game:

Assists - 1st (31)
Points - T-1st (36)
Power Play Points - T-1st (20)
Power Play Assists - 2nd (18)
Takeaways - T-3rd (25)

He's the only defenseman who ranks T-3rd or better in all five categories. #NYR

Noin 180-senttinen ja reilut 80-kiloinen Fox on voittanut urallaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja pronssin sekä alle 18-vuotiaiden MM-pronssin. Lisäksi tilillä on pohjoisamerikkalaisen NCAA:n mestaruus.