Siirtotakarajan suurin ryöstö? Stanley Cup -haastajasta heittopussiin dumpattu tsekki herkutteli maaleilla

© Kuva: Getty Images

Jakub Vrana oli Detroit Red Wingsin voiton takuumies sen murskatessa Dallas Starsin lukemin 7-3. Tsekki venytti maaliverkkoja neljään otteeseen samassa pelissä ensimmäistä kertaa urallaan.

Upein suoritus oli hattutempun varmistanut kolmas osuma, jossa hän riisti John Klingbergiltä kiekon siniviivalla ja ryntäsi läpiajoon. Maalit olivat hyvin erilaisia, sillä hän myös laukoi maalin suoraan syötöstä, ohjasi viivalaukauksen ja viimeisteli reboundista.

Vrana siirtyi Red Wingsiin siirtotakarajalla vaihdossa Anthony Manthaan. Red Wings -GM Steve Yzerman neuvotteli itselleen Washington Capitalsista myös Richard Panikin sekä 1. että 2. kierroksen varausvuorot, joten Vranan arvo verrattuna Manthaan oli todella matalalla.

25-vuotiaan tsekkihyökkääjän arvoa laski kiukuttelu Capitalsin valmennusjohdolle koskien hänen peliaikaansa, mikä teki siirron välttämättömäksi joukkuehengen kannalta. Radikaali peliajan muuttuminen voi johtua alun perinkin kaukalon ulkopuolisista asioista, sillä peliesitykset eivät olleet merkittävästi heikentyneet edelliskausista.