Seuraavaksi HIFK:n kohtaava Kärpät ei jättänyt sittenkään mitään sattuman varaan, KooKoon kausi loppui karmeaan pettymykseen

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekkoliigan pudotuspelikevään ensimmäinen kierros paketoitiin perjantaina otteluihin Kärpät-Sport ja Ilves-KooKoo. Toisiin osiin etumatkoilta lähtivät isäntäjoukkueet, sillä Kärpät voitti torstaina Vaasassa 4-2 ja Ilves Kouvolassa 4-1.

Puolivälieräjoukkueet ratkottiin poikkeuksellisesti niin sanotulla CHL-mallilla, jossa paremmuuden ratkaisi maalivertailu.

Kärpät päästi Sportin torstaina mukaan Vaasassa 4-0-johdossa, kun vaasalaiset nakuttivat lopussa kaksi pönttöä. Perjantaina kotijoukkue ei kuitenkaan jättänyt mitään sattuman varaa, vaan Kärpät marssi rutiininomaiseen 3-1-voittoon ottaen puolivälieräpaikan yhteismaalein 7-3.

Tampereella sen sijaan KooKoo marssi pelin puoleen väliin tultaessa jo 3-0-johtoon tasoittaen kokonaismaalit 4-4:ään. Päätöserässä tupsukorvalauma heräsi, ja nousi kokonaismaaleissa taas kuskin paikalle. KooKoon ote suli kolmoserän alussa suorastaan mystisesti, vaikka lopussa se sai vielä aihionsa pelatessaan ilman maalivahtia.

Ilves piti pintansa, ja 2-3-tappiosta huolimatta se voitti ottelusarjan maalein 6-4.

Runkosarjan seiska Kärpät kohtaa puolivälierien herkkupalassa HIFK:n, Ilves punnitsee Lukon. Muut parit ovat Tappara-KalPa ja TPS-Pelicans.

Puolivälierät alkavat maanantaina.