Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen mielenkiintoisimpien pelaajien joukkoon lukeutuva Brad Lambert odottaa turnaukselta paljon.

Vasta 17-vuotias hyökkääjä on Suomen joukkueen kirkkaimpia tähtiä ja tavoitteet ovat korkealla.

– Asettaisin omat tavoitteet samaan joukkueen kanssa. Oma tavoite on ehkä se, että johdattaisin tämän joukkueen kultamitaliin. Jos sen pystyy tekemään, niin siinä on sitten omatkin pelit menneet varmaan hyvin, Lambert kommentoi Suomen jääkiekkoliiton lehdistötilaisuudessa.

Lambert on joukkueen harvoja pelaajia, jotka viettivät koko kauden Liigassa. Nuoren hyökkääjän edustama JYP jäi sarjassa viimeiseksi, mutta siitäkin huolimatta superlupaus sai kaudelta mukaansa hyviä asioita.

– En ole ikinä pelannut häviävässä joukkueessa, joten se oli vaikeaa, kun en tykkää häviämisestä. Mutta isossa kuvassa piti vaan katsoa sitä, että menee joka päivä hallille ja tekee kaikkensa sen eteen, että kehittyy. Siinä mielestäni onnistuin, Lambert sanoi.

Pikkuleijonien osalta MM-turnaus käynnistyy Suomen aikaa tulevana yönä (ti-ke), kun kello 00.00 käynnistyvässä kamppailussa vastaan asettuu Venäjä.