Liigan maalipörssin voitosta vielä kamppailevaa Robert Roobaa voidaan pitää kauden yhtenä suurimmista yllättäjistä, kun otetaan huomioon kaksi faktaa. Pelaajan edustama surkea JYP on viimeistä edellisenä karsiutumassa jatkosta, ja pelaaja itse on piskuisesta Virosta.

Laitahyökkääjän paikalla viihtyvä 27-vuotias peluri on painanut tällä kaudella 56 pelissä hämmentävät 27 maalia (27+11=38, -9), joka on häneltä enemmän kuin missään koskaan aiemmin kaudesta 2007-08 ja Viro-ajoista lähtien. Rooba on muutaman osuman perässä Ässien Sebastian Wännströmiä.

– Olen aina uskonut potentiaaliin ja tiennyt, että pystyn olemaan maalintekijä. Tämä on ottanut aikaa, ja vaikka tämä saattaa olla yllätys muille, ei se minua yllätä, Rooba sanoo Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Mainittakoon, että esimerkiksi kaudella 2015-16 Rooba nakutti Bluesissa 30 runkosarjapelissä tehot 0+0=0 (-14) ja ennen tätä kautta maaliennätys oli 17 osumaa. Liekit ovat siis nyt olleet valtavat, vaikka häntäpään JYP on kyntänyt.

– Ei tuohon ole mitään yhtä selitystä – kova työ tietysti. Minulla on ollut isompi rooli tällä kaudella, ketjukaveritkin ovat olleet upeita, reilut 19 minuuttia ottelua kohden pelannut laitahyökkääjä näkee.

Espooseen alle 20- ja alle 18-vuotiaiden Suomen mestari Rooba päätyi aikanaan isänsä kanssa ilman suurempia suunnitelmia. Jüri-isä löysi taksikuskin töitä, mutta äiti jäi töiden takia Viroon.

– Meillä kolmella perheenjäsenellä on aina ollut uskoa uraani. Se motivoi vanhempiani tekemään suuria uhrauksia. Tämä ei tietysti ole aina ollut helppoa.

– Pelasin Virossa miesten liigaa 14-vuotiaana, joten jos halusin tehdä uraa jääkiekossa, oli Virosta lähteminen välttämätöntä.

Yksi uskomaton tapaus voisi kruunata koronan sotkeman eeppisen liigakauden.

– Olemme vitsailleet pukukopissa, että jos virolainen pelaaja voittaisi maalipörssin, se olisi täydellinen lopetus tälle nurinkuriselle kaudelle, Rooba virnistää.

– Mutta en ajattele sitä paljoa. Haluan vain mennä eteenpäin.

Liiga tiistaina 18:30:
TPS-Lukko
HPK-Tappara
Jukurit-SaiPa
KalPa-KooKoo
Pelicans-Ässät
Sport-Ilves