Oulu on hiljentynyt – Kärpät lomille, HIFK välieriin murskaavalla näytöksellä

© Kuva: Taneli Niinimäki

Kun HIFK voitti Kärpät Liigan puolivälierissä torstaina kolmannen kerran neljään päivään, päättyi oululaisten kausi tylysti voitoin 0-3. Helsinkiläisjoukkue kellisti aneemisen, sekavan ja osoitteettoman Kärpät torstaina Oulussa luvuin 5-2.

Viidennen kerran peräkkäin välieriin menneelle HIFK:lle osuivat Sebastian Dyk (1+2), Anton Lundell, Miro Väänänen, Joonas Lyytinen ja Juho Keränen. Kärpille pientä toivoa avauserässä toi 2-1-maalin kiskaissut Libor Sulak sekä lopussa 4-2-kavennuksen ampunut Radek Koblizek (1+1).

HIFK:n Micke-Max Åsten summasi runkosarjassa saldon 2+4=6, mutta nyt kovaotteisella hyökkääjällä on kasassa pudotuspeleissä jo lukemat 2+3=5.

Pitkään suomalaisen kiekon dynastiaksi mielletty Kärpät ei tule voittamaan Suomen mestaruutta kolmantena kautena putkeen. Keväällä 2019 finaaleissa voiton vei HPK, viime vuonna kausi jäi kesken koronaviruspandemian takia.

Kuten tiedetään, on oululaisten putoaminen mitalipeleistä valtava paukku – olkoonkin, että Kärppien kone yski koko kauden. Joukkue jää kaudesta 2013-14 lähtien mitaleitta vasta toisen kerran, jos kesken jäänyttä viime kautta ei huomioida.

Päävalmentaja Mikko Mannerin kaikkiaan kahdeksan vuotta kestänyt aikakausi Kärpissä tuli päätökseen.