Nyt kuulolle! IS: Pekka Virta kertoo varoittavan tarinan koronavirustaistelustaan: ”Kävin kuolemanporteilla”

© Kuva: Juha Tamminen

Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta on ollut pitkään poissa töistä. Kokenut valmentaja vietti 48 vuorokautta sairaalassa sairastuttuaan koronavirukseen.

Nyt Virta on päässyt pois sairaalasta, mutta hän ei ole vieläkään täysissä voimissaan. Taistelu koronavirusta vastaan on pitkä prosessi. Virta puhui avoimesti vaikeuksistaan Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Vointini kohenee koko ajan. Pystyn kävelemään normaalisti, mutta hengästyn edelleen tosi nopeasti, jo sellaisen vajaan minuutin toiminnan jälkeen. Siksi pidän apunani sekä pyörätuolia että happiraikastinta, Virta kommentoi Ilta-Sanomille.

– Taudin kuvaan kuuluu, että lepopulssi hakkaa korkealla. Itselläni se nousee jotain pientäkin touhutessa nopeasti yli sadan. Jo vessassa käynnin jälkeen saatan olla tosi puhki.

Silti vaikein vaihe on jo takana. Ei ollut kaukana, ettei sairaalareissu jäänyt viimeiseksi.

– On vaikea arvioida omaa tilannetta, mutta lääkärien mukaan kävin kuolemanporteilla. He kertoivat, että tehohoitoon jo itsessään sisältyy aina hengenvaara, koska siinä ihmisen kestokyky joutuu tavalla tai toisella äärimmäiselle koetukselle, Virta kertoo.

Niille ihmiselle, jotka eivät usko koronaviruksen vaarallisuuteen Virralla on selvä viesti.

– Ehkä tapaukseni herättää ne kaikkein jääräpäisimmätkin äijät ymmärtämään, että virus voi todella tehdä suurta tuhoa myös perusterveille.