Nykyinen luotsi pois hallitsijan paikalta? Sebastian Aholla oiva sauma nakuttaa eriskummallista historiaa

© Kuva: Getty Images

Sebastian Aholla on saumat takoa pian varsin kummallista historiaa, kun tämän edustama Carolina Hurricanes ja Florida Panthers iskevät yhteen viimeistä kertaa NHL:n runkosarjassa vuosimallia 2020-21.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdeksankertaisessa runkosarjassa nyt siis seitsemästi, ja voitot ovat Carolinalle peräti 6-1. Vahvassa tikissä on keskinäisissä ollut myös suomalaishyökkääjä, joka on takonut näissä peleissä tiskiin tehot 5+5=10 – Aho on jäänyt pisteittä vain yhdessä matsissa.

Nyt hän voi tehdä varsin erikoista historiaa. Jos peluri nakuttaa vähintään kaksi pinnaa, sivuaa Aho yhden kauden Panthers-pelien piste-ennätystä. Carolinalle eniten pinnoja yhden sesongin aikana Florida-peleissä on takonut joukkueen nykyinen luotsi Rod Brind’Amour. Hän sivalsi talvella 2006-07 kahdeksassa koitoksessa pinnat 4+8=12.

Kyseessä on herkkupala, sillä Carolina on keskisen divisioonan kärki 67 pinnalla ja Florida kakkonen 65 pisteen saaliilla. Canes tosin on pelannut kaksi ottelua Panthersia vähemmän.

NHL:n vilkas yö on parasta aikaa täydessä vauhdissa, ja otteluita pelataan läpi yön. Viimeiset matsit alkavat aamuyöstä viideltä.