Näkökulma: Entinen suurseura potee identiteettikriisiään sosiaalisessa mediassa – hyvä kaukalotyö peittyy kummallisten purkausten alle

© Kuva: Juha Tamminen

Kuvittele tilanne, jossa suuruusvuosiaan elävä ja suomalaista jääkiekkoa edestä johtava Turun Palloseura ja sosiaalinen media ovat olemassa samaan aikaan.

Ymmärrät varmasti, ettei vahvan identiteetin omaava seura narisisi tuomioista, naureskelisi nuorten Liigan mestarijoukkueelle tai naljailisi vastustajan pelaajalle yhdyssanavirheestä.

Turun Palloseuran kaukalotoiminnassa on jälleen paljon hyvää. Juniorityö tuottaa Liigajoukkueelle erinomaisia pelaajia. Joukkueen hankinnat ovat onnistuneet pääsääntöisesti hyvin.

On täysin mahdollista, että TPS pelaa vielä tällä kaudella mestaruudesta. Kuitenkin kuva, jonka seura itsestään sosiaalisessa mediassa jättää, peittää alleen paljon urheilutoiminnan laatutyöstä.

Piskuinen Pelicans horjuttaa identiteettikriisissä kierivää suurseuraa

Lahden Pelicansin ei lähtökohtaisesti pitäisi päästä turkulaisten ihon alle. Suhteellisen pieni, nuori ja joidenkin mielestä muovinenkin organisaatio tuntuu kuitenkin olevan melkoinen piikki turkulaisen sisällöntuotantotiimin lihassa.

Ottelusarja kaukalossa on ollut odotetun tasainen. Twitterissä Pelicans kuittasi tylyllä tavalla TPS:n sarkastisen twiitin liittyen maalivahdin häirintänä hylättyyn avausmaaliin.

Myöhemmin Antti Tyrväinen sai osansa turkulaisesta sanansäilästä, kun seura tarttui Tyrväisen twiitin yhdyssanavirheeseen.

 

Kuumat tunteet kuuluvat pudotuspelisarjoihin. On kuitenkin kaikille parempi, että tunteita näyttävät pelaajat kaukalossa ja kannattajat nyt kotikatsomoissa.

Vaikeuksia kohtaavat kaikki, ei pelkästään Palloseura

TPS:n taival nuorten SM-liigassa päättyi koronarajoitusten takia liian aikaisin. Pettymys oli varmasti valtava, eikä sitä ole syytä vähätellä.

TPS ei kuitenkaan ollut suinkaan ainut koronasta kärsinyt seura. Lisätietoja voi kysyä esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkueilta tai Pelicansilta.

Lukko voitti lopulta U20-sarjan mestaruuden. TPS:n sisällöntuotantotiimi päätti reagoida Instagramissa Jääkiekkoliiton leijonatfi-tilillä jakamiin Lukon mestaruuskuviin nauruhymiöllä.

Vastaava uhriutuminen ei sovi Liiga-seuran viralliselle tilille. Teoillaan sosiaalisessa mediassa TPS osoittaa täydellistä kunnioituksen puutetta vastustajiaan kohtaan.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen