Murheellisen NHL-kauden läpikäyneelle joukkueelle taas lunta tupaan urakalla – Calder Trophy -voittajan sesonki pakettiin loukkaantumisen takia?

© Kuva: Getty Images

Kuluva NHL-kausi on ollut Vancouver Canucksille totaalista tervanjuontia, kun joukkue on joutunut koronaviruksen uhriksi oikein urakalla. Edellisen kerran 25. maaliskuuta pelanneen joukkueen piti päästä jo äskettäin askiin, mutta suunnitelmat vetivät vesiperän. Paluun pitäisi olla edessä Suomen aikaa varhain maanantaina.

Canucksilla on pelaamatta runkosarjassa liki parikymmentä ottelua. Työmaa on kova, kun samalla pudotuspelipaikkaan on matkaa 12 pistettä – eli periaatteessa se on realistisen etäisyyden päässä, mutta samalla voittoja pitäisi repiä edessä olevassa absurdissa peliruuhkassa.

Lisää murheita joukkueen leiriin tuo ylävartalovammasta pidempään kärsineen Elias Petterssonin tilanne. Tällä kaudella 26 pelissä tehot 10+11=21 iskeneen ruotsalaisen koko sesonki on paketissa NHL:n nettisivujen kirjoituksen mukaan.

Taikuri ei ole pelannut puoleentoista kuukauteen. Joukkueen GM Jim Benning kertoo lähteelle, että ruotsalainen on kuntouttanut itseään, mutta paluuaikataulu ei ole tiedossa.

– Hän jatkaa töitä niiden juttujen kanssa, mihin hän voi vaikuttaa. Pettersson vierailee jatkuvasti asiantuntijan pakeilla, ja seuraavan tapaamisen jälkeen hän voi taas ilmoittaa sen, missä mennään.

Maailmanmestari on Canucksin juhannuksen 2017 ykköskierroksen viides varaus. Pelaaja on nakuttanut kahdella aiemmalla runkosarjakaudella kummallakin 66 pinnaa, viime syksyn pudotuspelit toivat 18 tehopistettä. Sentteri voitti parhaalle tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn sesongin 2018-19 päätteeksi.