NHL:n ehdottomiin maalivahtilegendoihin lukeutuva Patrick Roy harkitsee paluuta taalakaukaloihin, paljastaa miehen agentti Neil Glasberg.

Colorado Avalanchea vuosien 2013 ja 2016 välillä valmentanut kanadanranskalainen on toiminut pelaajauransa jälkeen pääasiassa omistamansa QMJHL-junioriseura Quebec Rampartsin päävalmentajana sekä GM:nä. Nyt veri vetää kuitenkin takaisin tarunhohtoiseen.

– Hän voisi toimia operatiivisena johtajana, GM:nä tai apulais-GM:nä. Hän voisi toimia päävalmentajana. Kaikki on tilannekohtaista, Glasberg paljastaa suojattinsa toiveet Sportnetille antamassaan haastattelussa.

Roy on yhdistetty NHL-sisäpiirilähteiden toimesta ainakin Ottawa Senatorsiin.

Toinen – ja varsin urheiluromantiikkaa tihkuva vaihtoehto – olisi Royn paluu Montreal Canadiensiin, josta mies lähti pelaajaurallaan ovet paukkuen Colorado Avalancheen voittamaan kahta Stanley Cupia. Canadiensilla ei ole tällä hetkellä vakituista päävalmentajaa ja perinteikkään seuran tiedetään suosivan ranskaa puhuvia päävalmentajia. Päävalmentajan paikka saattaisi aueta myös Buffalo Sabresista.

Agentti Glasberg kertoi kaksikon tutkailevan mahdollisuuksia rauhassa tulevalla offseasonilla.