– Kuluva kausi on ollut kaikin puolin erikoinen ja haastava. Kauden edetessä tunne oman urani päättämisestä on vain voimistunut ja täten tämä kausi jää ammattilaisurani viimeiseksi.

Näin kirjoittaa JYPissä pelaava kokenut suomalaispuolustaja Mikko Kalteva Instagram-tilillään. Hyvinkääläislähtöinen pakki pelaa Liigassa jo 16. kauttaan, ja pelejä 36-vuotiaalle konkarille on kertynyt kunnioitettavat 706 kappaletta pistein 46+150=196 (+72). Lisäksi vyöllä on 92 pudotuspelimatsia tehoin 7+22=29 (+6).

Kalteva on CHL-mestari JYPistä ja kaksinkertainen alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti. Lisäksi maajoukkueeseen nousseella pelaajalla on kasa liigahopeita ja -pronsseja.

– Mieleenpainuvin hetki uralla on ehdottomasti CHL-mestaruus, ja tulipa nuo 700 liigaotteluakin täyteen. Tulen muistamaan myös yhdessä joukkueen kanssa koetut hetket. Hienoja miehiä, urheilijoita ja ystäviä.

Kalteva siirtyy seuraavaksi töihin parveke- ja terassilasituksiin erikoistuneelle Lumon Suomelle.

– Aloitan työt toukokuun aikana. Muutoksia siis perheeni elämään on luvassa, mutta jääkiekko, se pysyy, mikäli pojasta polvi paranee, kun Jyp-juniorit koutsaa seuraavaa Kaltevaa juniorikiekon puolella.