Kuukausien tauko ohi! NHL:n suuri suomalaislupaus pääsi vihdoin askiin: ”Hyvä haaste – tavallaan oli vaikeaa hypätä mukaan”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Ville Heinolalle viime yö oli NHL:ssä poikkeuksellinen, kun suomalainen pääsi yhtäkkiä pelaamaan! Toronto Maple Leafs -ottelu oli Honkajoen kasvatille kauden toinen, ja edellisen kerran Heinola oli askissa tammikuun puolessa välissä Ottawa Senatorsia vastaan.

Juhannuksen 2019 ykköskierroksen 20. varaus pelasi reilut 12 minuuttia jääden pisteettä. Heinola laukoi maalia kohti kerran, ja 17 vaihdon aikana yhdessä hän todisti jäällä maalia – joskin Toronton.

– Tämä oli minulle hyvä haaste. Olin kuukauden pelaamatta, joten tavallaan oli vaikeaa hypätä mukaan. Yritin alkuun vain panostaa yksinkertaiseen pelaamiseen. Hain hyviä avauksia ja kovaa kamppailua, ja loppupeleissä tämä oli minusta ihan hyvä ottelu, Heinola arvioi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Winnipeg voitti 5-2.

Nuorten maailmanmestari ja MM-pronssimitalisti on pelannut tällä kaudella NHL:n lisäksi AHL:ssä Manitoba Moosen paidassa 16 pelissä mahtavin tehoin 4+6=10 (+2). Alkukausi meni lainalla liigajoukkue Lukossa, ja edellisen kerran Heinola oli askissa kuukausi sitten.

– Suurin juttu on kiekkotuntumassa. Vauhtia on valtavasti ja päätökset pitää tehdä nopeasti. Heti ensimmäisen pelin jälkeen se kuitenkin helpottuu, eikä tarvitse miettiä niin paljon, mitä tekee.

Jets on menossa kohti NHL:n pudotuspelejä, sillä pohjoisessa divisioonassa se keikkuu 44 pelatun ottelun jälkeen 57 pisteen turvin kakkosena. Ensimmäinen putoajan paikka on karisteltu jo 16 pinnan päähän.

– Pitää harjoitella täysillä joka päivä, varsinkin jäällä. Harjoitukset eivät koskaan ole sama asia kuin peli, mutta kun se tilaisuus tulee, on näytettävä mihin pystyy.

– Pitää vain olla kärsivällinen ja paiskia hommia. En voi tehdä paljon enempää tällä hetkellä.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️