Jukka Jalonen ei uskonut leiriryhmän nestorin kiinnostuvan MM-kisoista – ”Olikin heti valmis”

© Kuva: Getty Images

Torstaina Leijonat paljasti ensimmäisen leiriryhmänsä tuleviin MM-kisoihin. Jukka Jalosen mukaan porukka on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa.

Vaikka nuoruuden into on hieman merkittävämmässä osassa joukkueen runkoa, mahtui leiritykseen myös 36-vuotias Petri Kontiola. Jalonen ei uskonut saavansa kokenutta arvokisakävijää enää innostumaan.

— Funtsittiin valmennuksen kanssa, että voi olla ettei Konna enää niin innostu kisoista, maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja muisteli lehdistötilaisuudessa. Ei mun tarvinu Konnaa kyllä ylipuhua yhtään, vaan hän oli heti valmis lähtemään.

Kontiola on voittanut Leijonien mukana kaksi MM-hopeaa, mutta maailmanmestaruus häneltä vielä puuttuu. Tällä kaudella hän oli Liigan arvokkaimpia pelaajia, sillä hän voitti sekä sarjan piste- että syöttöpörssin playoffien ulkopuolelle jääneessä HPK:ssa.