Joe Thornton harvoin ottaa turhia jäähyjä suutuspäissään, mutta ottelu Winnipeg Jetsiä vastaan oli toisenlainen tarina. Kolmannessa erässä kahden maalin johtoasemassa Jumbo Joe otti kaksi täysin pelin ulkopuolista jäähyä aivan peräjälkeen.

Toinen riitapukari oli vähintään yhtä yllättävä, Nikolaj Ehlers. Kaksikon tiet ristesivät keskialueella, kun Thornton leikkasi tanskalaisen edestä ja he osuivat lievästi toisiinsa Ehlersin kaatuessa jäähän.

Vähän ajan päästä Jets-hyökkääjä tarjoili Toronto Maple Leafsin veteraanihyökkääjälle viikateiskun, joka oli Thorntonille viimeinen pisara. 41-vuotias kanadalainen täräytti Ehlersiä poikittaisella mailalla hajottaen sen vain hakeakseen uuden mailan ja käyttääkseen sitä samaan tarkoitukseen. Tästä ainoa jäähy tuli Thorntonille.

Heti kaksiminuuttisen istuttuaan hän jatkoi siitä, mihin jäi. Kaksikko töni toisiaan ja pelikatkon jälkeen Ehlers sai taas poikittaisesta. Tällä kertaa 25-vuotias laiturikin menetti malttinsa ja huitaisi konkaria kovaa mailansa lavalla.

Tästä alkoi vähän isompikin torikokous ja erityisesti toisiinsa tympääntyivät vaihtoaitiossa olleet Wayne Simmonds ja Pierre-Luc Dubois. Koko tilanteen näet tästä linkistä.