Hurja niitti – kovaotteinen suomalaispuolustaja sai peräti viiden ottelun pelikiellon

© Kuva: Getty Images

Viime vuosina profiiliaan kovaotteisesta pakista pisteitä tekeväksi puolustajaksi muuttanut Ilari Melart nousi äskettäin Ruotsissa otsikoihin vähemmän kivan tapauksen takia.

Runkosarjan voittaneessa Växjössä pelaavalle Melartille on lätkäisty kesken SHL:n pudotuspelien tuntuva viiden ottelun pelikielto taklauksesta, joka osui välierävastus Örebron Rodrigo Abolsia pään seudulle perjantain toisessa osassa.

Tuo toinen kohtaaminen oli siinä mielessä erikoisuus, että Melartin jäähyn lisäksi pelissä tuomittiin vain yksi kakkonen ja nähtiin ainoastaan yksi osuma. Örebro voitti matsin 1-0, ja nyt voitot ovat tasan 1-1.

Kausi on ollut Suomen mestari Melartille erinomainen. Runkosarjan 38 ottelussa hän latoi peräti 18 (12+6) pinnaa tehotilaston jäädessä lukemiin +8. Pudotuspelien saldo kuuden pelatun ottelun jälkeen on 1+2=3 (+1).

Växjön ja Örebron välinen ottelusarja jatkuu sunnuntaina, ja finaalipaikka irtoaa neljällä voitolla.