Yliopistosarjassa historiallisen pitkä matsi – olisi NHL:ssäkin viidenneksi pisin

© Kuva: Getty Images

Yhdysvalloissa on tehty yliopistokiekon historiaa. Yliopistosarja NCAA:n kaikkien aikojen pisin ottelu venyi 2–2-tilanteessa viidenteen jatkoerään. Lopulta kellot pysähtyivät aikaan 142:13, kun Minnesota-Duluthin Luke Mylymok laukoi kiekon väsyneen North Dakota -maalivahti Adam Scheelin jalkojen välistä sisään helpohkon näköisesti.

Ottelu olisi ollut NHL:ssä kaikkien aikojen viidenneksi pisin. NHL:n kaikkien aikojen pisin ottelu Detroit Red Wingsin ja Montreal Maroonsin välillä vuonna 1936 kesti 176 minuuttia ja 30 sekuntia.

Maailman pisin kilpasarjan ottelu on pelattu kuitenkin Norjassa. Joakim Jensen päätti käsittämättömän maratonottelun Sparta Sarpsborgin ja Storhamar Ishockeyn välillä kahdeksannessa jatkoerässä ajassa 217:14.

NCAA:ssa on menossa NHL:n konferenssin välieriin verrattavissa oleva vaihe. Suomalaisista mukana kannujahdissa ovat vielä Veeti Miettinen, Sampo Ranta, Filip Lindberg ja Jami Krannila.