Vakuuttavaa jälkeä: Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen legendaarinen luotsi nousi kovaan kastiin

© Kuva: Getty Images

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämän Carolina Hurricanesin legendaarinen luotsi Rod Brind’Amour pystyi NHL:ssä sunnuntaiyönä melkoiseen harvinaisuuteen, kun Canes kellisti onnettoman Detroit Red Wingsin luvuin 2-1.

Kun voitto oli joukkueelle ja samalla Brind’Amourille luotsina jo kahdeksas peräkkäin, nousi hän sakkiin, jossa vain seitsemän miestä on pystynyt mainittuun peräkkäiseen voittomäärään urallaan niin pelaajana kuin luotsina samassa organisaatiossa.

Pelaajaurallaan legenda pääsi nauttimaan Carolinassa moisista voittoputkista kolmesti kaudella 2008-09. Stanley Cupia paria vuotta aiemmin juhlineen valmentajan joukkue keikkuu nyt keskisen divisioonan kärkenä, pinnan erolla Tampa Bay Lightningiin.

Sunnuntai-maanantaiyön peli ei tarjonnut mitään järjetöntä draamaa, ja esimerkiksi jäähyjä Canes otti vain kaksi kappaletta. Niiden aikana se onnistui iskemään maalin – osuman, joka jäi lopulta todella arvokkaaksi.

– Alivoimapelaaminen oli todella vankkaa. Se oli tämän pelin ratkaisu. Puhumme aina siitä, että erikoistilanteet ovat valtava osa peliä ja olimme niissä hyvä tänään, valmentaja summasi seuran kotisivuilla.

Suomalaisista Aho saalisti syöttöpinnan voittomaaliin, Teräväinen ei pelannut.