Pekka Rinne jo NHL-historian kuudenneksi kovin vahti! Oli jälleen betonia rankkareilla

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin ja Dallas Starsin ottelu venyi viime yönä rankkareille lukemissa 3-3. Suomalaismaalivahti Pekka Rinne oli rankkareilla betonista tehty muuri. Dallas pääsi yrittämään viidesti, mutta sai vain kertaalleen kiekon konkarin selän taakse.

Kyseessä oli jo Rinteen uran 43. rankkarivoitto. Lukemallaan hän ohitti kaikkien aikojen tilastossa suomalaisen Kari Lehtosen ja maalivahtilegenda Martin Brodeurin. Rinne on nyt torjunut neljänneksi eniten rankkarivoittoja koko NHL:n historiassa.

Kaikkien aikojen ykkönen rankkarivoitoissa on Henrik Lundqvist. Ruotsalaisikoni torjui pitkällä urallaan 61 rankkarivoittoa. Rinne (72,9%) voittaa kuitenkin Lundqvistin (72,2%) rankkarien torjuntaprosentilla mitattuna.