NHL-läpimurto vain ajan kysymys! Parjattu Kaapo Kakko on Rangersin parhaita hyökkääjiä – tilastot sen kertovat

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakon toinen kausi NHL:ssä on ollut tähän mennessä pettymys. Suomalaislupaus on pelannut 22 ottelua ja tehnyt niissä tehot 2+2=4. Kritisoidulla tulokaskaudellakin sujui paremmin, kun hän nakutti tehot 10+13=23.

Viime yönä Kakko jäi jälleen kiikaritehoille, kun New York Rangers kohtasi Washington Capitalsin. Hyökkääjä on nyt seitsemän ottelun pisteettömässä putkessa.

Vaikka pisteitä ei ole tullutkaan, on Kakon peli parantunut huomattavasti. Tilastoja katsoessa selviää, että suomalaislupaus luo hurjan määrän maalipaikkoja. Hän laukoo keskimäärin kaksi laukausta enemmän per ottelu kuin viime kaudella. Laukausten laatukin on parantunut.

Edistyneempien tilastojen mukaan Rangersin maalipaikoista peräti 57 prosenttia syntyy silloin, kun Kakko on jäällä. Lukema on koko joukkueen parhaimmistoa. Viime kaudella Kakon vastaava luku oli 38 prosenttia.