Kiinnostaako paikka NHL-mestarisuosikin riveissä? Pekka Rinne lataa suorat sanat siirtohuhuista

© Kuva: Getty Images

NHL:n ”suomalaisseuroihin” lukeutuvan Nashville Predatorsin uskotaan luopuvan joistakin runkomiehistään NHL:n siirtotakarajalla.

Villeimmissä siirtospekulaatioissa pöydälle on noussut myös seuralegenda Pekka Rinteen tilanne tai lähinnä se, haluaako viimeistä sopimusvuottaan pelaava 38-vuotias konkari vielä hakea puuttuvaa Stanley Cupia NHL:n kärkijoukkueen riveissä loppukauden aikana. Suomalaisvahdin tuore The Athleticille antama haastattelu kuitenkin käytännössä lopettaa spekulaatiot siirrosta siihen paikkaan.

– Uskon tähän joukkueeseen. Haluan päättää urani Predatorsin pelaajana, Rinne naulaa ykskantaan.

– Tottakai, haluan menestyä. Olen ollut onnekas sen suhteen, että aikani täällä on sujunut päällisin puolin hyvin. Suurimman osan ajasta emme ole olleet myyjä-puolella siirtotakarajalle tultaessa. Tietenkään en haluaisi käydä sitä läpi. Tämä on minun joukkueeni ja seura, jossa haluan päättää urani, Rinne jatkaa.

Nashvillessä seuralegendan asemaan itsensä pelannut Rinne torjui Predatorsin ykkösvahtina kaudesta 2008-09 aina viime kauteen asti, jolloin Juuse Saros pelasi ensimmäistä kertaa suurimman osan Predatorsin peleistä pudotuspelit mukaan laskettuna.

Vezina-finalistien joukkoon neljästi urallaan sijoittunut Rinne voitti NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon keväällä 2018. 678 NHL-ottelua pelanneen konkarin torjuntaprosentti on pudonnut kahden viime kauden aikana ensimmäistä kertaa alle 90:n.