Ei hyvät hyssykät sentään, mikä peli! Kevin Lankinen venyi nollapeliin ja historiaan uskomattomassa kiekkosateessa – joukkukaverilta ylistysvirsi

© Kuva: Getty Images

Florida Panthers jäi perjantaiyönä täysin telineisiin Chicago Blackhawksin kanssa, joka tylsytti pantteripaidat tyylikkäällä 3-0-voitolla. Ilman kapteeni Aleksander Barkovia pelannut Florida laukoi Blackhawksin maalivahti Kevin Lankista päin peräti 41 kertaa – tuloksetta.

Kiekkoja tällä kaudella 91,99 prosentin varmuudella pysäytelleen suomalaisen torjunnat tilastoitiin eräkohtaisesti numeroin 13+17+11. Työmäärä ei siis ole ollut kauden toiseen nollapeliin venyneellä mestarilla yhdessäkään erässä mitenkään erityisen pieni.

– Tämä oli hauskaa, koppeja tuli paljon totta kai. Peli ei ehkä ollut kauden paras, mutta ylivoima oli hyvää ja alivoima vielä parempaa. Löysimme tavan voittaa hyvän joukkueen, kamppailun ykköstähti summasi Chicagon kotisivuilla.

Korkea torjuntamäärä ja nollapeli on historiallinen kombo Chicagossa. Kukaan ei ole koskaan aiemmin pystynyt joukkueen tulokaskassareista nollapeliin noin isolla torjuntamäärällä.

– Valtavaa, uskomaton nollapeli, iso! Kevin oli todella vankka ja olen todella iloinen siitä, että hänellä on menossa upea kausi, Chicagon pakki Connor Murphy ylisti.

Ottelun muista suomalaisista Floridan Eetu Luostarinen ja Markus Nutivaara pelasivat päälle 10 ja 11 minuuttia jääden tehoitta. Kummankin tehotilastoon merkittiin lukema -1.