Columbus-tähti saamassa todellisen mammuttisopimuksen? Sisäpiiritoimittaja: ”Kekäläisen heitettävä shekkivihkonsa pöydälle”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin suomalaispomo Jarmo Kekäläinen on tulevana kesänä isojen päätösten edessä sen suhteen, mihin suuntaan seuraa ollaan tulevina vuosina viemässä.

Seuran pitkäaikaisen ykköspuolustaja Seth Jonesin nykyinen sopimus umpeutuu vasta kesällä 2022, mutta osapuolet voivat aloittaa neuvottelut jatkosta kuluvan kauden jälkeen. Seuran sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline muistuttaa realiteeteista.

– Blue Jackets voi signata monivuotisen Norris-kanditaatin ja seuran todennäköisesti tulevan kapteenin pitkällä sopimuksella ensi kesänä. Muuten puolustaja on päätymässä UFA-markkinoille kauden 2021-22 jälkeen, Portzline pohjustaa.

– Voisi odottaa, että Blue Jacketsilla on hyvä käsitys Jonesin ja agentti Pat Brissonin aikeista jopa kuluvan kauden siirtotakarajalle tultaessa. Jones kertoi viime kuussa olevansa valmis neuvottelemaan pitkästä jatkosta Columbuksen kanssa.

Kaikki valtit neuvotteluissa ovat pelaajan leirin puolella.

– Jonesillä on huomattava etulyöntiasema, sillä hän on yksi liigan parhaista puolustajista, joka lähestyy rajoittamattoman vapaan agentin statusta. Kekäläinen tykkää puhua vasaran käyttämisestä neuvotteluissa, mutta tässä tapauksessa Jonesilla on käsissään moukari. Jonesin kiinnittäminen vaatii koko seurahistorian suurinta sopimusta, Portzline lataa.

– Ajatellen sitä vipuvartta, joka Jonesilla on, Kekäläisen on heitettävä shekkivihkonsa pöydälle heinäkuun alussa ja iskettävä tämän eteen sopimus, joka tekisi Jonesista koko NHL:n parhaiten palkatun puolustajan. Sopimuksen on oltava imarteleva, ei ainoastaan reilu, sisäpiiritoimittaja näkee.

26-vuotias Jones kuittaa tästä ja ensi kaudesta 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Portzline arvioi jenkkipakin seuraavan sopimuksen vuosipalkan nousevan yli 10 miljoonaan dollariin.