Buffalo seuraamassa Coloradon esimerkkiä supertähti Jack Eichelin treidin suhteen? ”Muuttaisi koko organisaation suunnan”

© Kuva: Getty Images

Tähtihyökkääjä Jack Eichel ei ole pyytänyt siirtoa toisaalle Buffalo Sabresin jälleen kerran surkeasti sujuneesta kaudesta huolimatta, vahvisti seuran GM Kevyn Adams medialle viikonloppuna.

Last Words on Sports arvioi artikkelissaan, minkälaisella paketilla kesän 2015 kakkosvaraus saattaisi olla kaupan. Sivusto nostaa esimerkiksi takavuosien Matt Duchene -treidin, jonka avulla Colorado Avalanche hankki tukun kärkivarausvuoroja nousten niiden avulla sittemmin yhdeksi NHL:n suurimmista mestarisuosikeista.

– Eichel ei voi tehdä paljoakaan siinä tapauksessa, että Sabres päättäisi luopua hänestä, sillä hänen sopimuksensa siirtopykälä astuu voimaan vasta kaudella 2022-23, LWOS analysoi.

– Kyseessä on pelaaja, joka ei ole koskaan jäänyt runkosarjassa alle 56 tehopisteeseen. Tuntuu todella siltä, että nyt olisi etsikkoaika kaupata toisaalle pelaaja, jonka sopimus kattaa vielä viisi kautta.

– Seuralla olisi mahdollisuus saada valtava vastine Eichelista. Hänen maalituotantonsa on korkeammalla tasolla kuin Duchenella (treidin aikaan), joka oli osallisena yhdessä Colorado Avalanchen seurahistorian suurimpiin lukeutuvassa treidissä. Tuo siirto auttoi Avsia muuntautumaan sille tasolle, jolla seura on tänä päivänä.

LUE MYÖS: Gorilla tippui selästä! NHL:n hirmupalkkainen floppihyökkääjä osui vihdoin – edellisestä maalista yli vuosi

Coloradon jättitreidi muutti seuran suunnan

Avalanche kauppasi marraskuussa 2017 silloisen superlupauksensa Duchenen Ottawa Senatorsiin vaihdossa tähtihyökkääjä Kyle Turrisiin, Shane Bowersiin, maalivahti Andrew Hammondiin sekä 1. ja 3. kierroksen varausoikeuksiin. Välittömästi tämän jälkeen Colorado kauppasi Turrisin Nashville Predatorsiin saaden vaihdossa hyökkääjä Vladislav Kamenevin, puolustaja Samuel Girardin sekä 2. kierroksen varausvuoron.

Kolmen seuran välisessä treidissä saamillaan varausvuoroilla seura nappasi prospektipooliinsa mm. puolustajalupaus Bowen Byramin. Treidin myötä syvälle sarjataulukon pohjille sukeltanut Avalanche onnistui hankkimaan heikon menestyksensä ja siitä seuranneen korkean varausvuoron myötä riveihinsä myös tämän hetken suurimman Norris-ehdokkaan Cale Makarin.

– Buffalon pitäisi ehdottomasti harkita samanlaista pakettia, jossa he saisivat vaihdossa Eichelista useita kärkivarausvuoroja tai mielenkiintoisia prospekteja. Eichelin sopimus on hankala nykyisessä palkkakattotilanteessa, mutta Sabres voisi ottaa kontolleen osan miehen palkasta saadakseen pelaajalle vielä enemmän vaihtoarvoa.

– Hän on riittävän hyvä takaamaan sen, että hänen kauppaamisensa voisi muuttaa seuran tulevaisuuden suunnan täydellisesti, Last Words on Sports päättää arvionsa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.