Tulevaisuus on “edelleen avoin” – onko Liigan pistepörssin kärki Ryan Lasch taas pian vapailla markkinoilla?

© Kuva: Taneli Niinimäki

Sveitsiläisen NLA-joukkue Zürichin leiristä kuuluu kummia. Joukkue tiedotti kotisivuillaan keskiviikkona, että se on tehnyt jatkopahvin peräti viiden pelaajan kanssa – eikä näihin kuulu äskettäin Liigasta Sveitsiin siirtynyt Ryan Lasch.

Pelaajan tilanne on seuran kotisivujen mukaan tulevaisuuden suhteen ”edelleen avoin”. Se on fakta, että yhdysvaltalaisen taikurin nykyinen sopimus on voimassa vain tämän kauden loppuun asti.

Sveitsissä (1), Ruotsissa (2) ja CHL:ssä (3) mestaruuksia juhlinut Lasch ei ole enää mikään nuori poika (34), mutta jalka tuntuu riittävän. Jenkki johtaa Liigan pistepörssiä edelleen, vaikka hän lähti Suomesta aikapäiviä sitten. Saldo 10+27=37 (0) voi riittää hyville sijoille runkosarjan loputtuakin.

Sveitsissäkin Lasch on ollut maagisessa tikissä, sillä kauden kahdeksan peliä ovat tuoneet vahvat tehot 4+4=8 (-4). Zürichilaisjoukkue Lions keikkuu NLA:ssa kakkosena, kun kauden 37 ottelua ovat tuoneet 68 pinnaa.