Suomalaissentteri Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers on ollut taalaliigassa kovassa iskussa, ja viime yönä joukkue nappasi jo kauden kuudennen voittonsa kaatamalla Nashville Predatorsin lukemin 2-1.

Pantteripaitainen lauma ei ole jäänyt yhdessäkään ottelussa pisteittä, ja yhtä kovassa vireessä on ollut myös kapteeni Barkov. Suomalaistähti on summannut kauden kahdeksassa ottelussa kaikkiaan tehot 4+7=11.

NHL Public Relations -niminen Twitter-tili tietää kertoa, että suomalainen on hivuttautunut Panthersissa lähelle erään upean tilaston piikkiä. Kun Barkov on nakuttanut uransa vajaassa 500 pelistä peräti 104 pelissä vähintään kaksi pinnaa, voi pelaaja olla pian eniten useamman tehopisteen otteluita Floridassa tahkonnut. Edellä ovat vielä maanmies Olli Jokinen 109 pelillä ja joukkuekaveri Jonathan Huberdeau 117 ottelulla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Aleksander Barkov recorded his second multi-point game in as many days. His 104 such outings with the @FlaPanthers are the third most in franchise history behind Jonathan Huberdeau (117) and Olli Jokinen (109). #NHLStats

Yöllä suomalainen iski siis tehot 1+1, ja saman saldon summasi ketjukaveri Carter Verhaeghe.

– Barkovin ketju viimeisteli loistavasti, Panthers-luotsi Joel Quenneville kiitteli seuran kotisivujen mukaan.

– Kenttä on erottunut alati.

Kehuja sateli myös pelaajistosta.

– Se on kivaa, kun koko joukkueella klikkaa. Jos jollain kundilla ei luista, muilla luistaa. Se on nättiä. Ja samoin on kemia minun ja Barkovin välillä. Hän on upea pelaaja, hänen kanssaan on helppoa pelata. Meillä synkkaa todella kivasti, NHL:n uusiin pistelinkoihin kuuluva, ja tällä kaudella tehot 6+3=9 summannut Verhaeghe kehui.