Rapakon takana valmistaudutaan parhaillaan yhteen runkosarjakauden kohokohdista, NHL Outdoors at Lake Tahoe -tapahtumaan.

Yhdysvalloissa Kalifornian ja Nevadan osavaltioiden rajalla sijaitsevan Edgewood Tahoe Resort-golfkentän 18.väylälle rakennettavassa ulkoilmakaukalossa kohtaavat Suomen aikaa lauantai-iltana (20.2.) Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights. Sunnuntaina (21.2.) vastakkain ovat puolestaan Boston Bruins ja Philadelphia Flyers.

Suomalaispelaajista mukana ovat Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi, sekä Boston Bruinsin Tuukka Rask.

Ilman yleisöä pelattavien otteluiden tapahtumapaikka on huikea ja poikkeuksellinen. NHL:n nettisivujen mukaan kaukalon kulmalta on matkaa Tahoejärvelle vain viisikymmentä askelta ja vastarannalla siintää Sierra Nevadan vuoristo.

– On aika upeaa, kun seisoo kaukalossa ja katsoo laidan yli, niin näkee järven. Tämä on uskomattoman kaunis paikka, hehkutti NHL:n johtoportaaseen kuuluva Derek King maanantaina.

Kingin mukaan jäätä oli maanantaina iltapäivällä jo pari senttiä. Joukkueet pääsevät harjoittelemaan perjantaina, jolloin kaukaloon on lisätty myös viivat ja logot ja valkoiseksi maalatun jään paksuus on tuolloin noin viisi senttiä.

– Teemme kaikkemme, jotta jään laatu olisi paras mahdollinen, King lupasi.

Koska ottelut pelataan tällä kertaa golfkentällä eikä baseball- tai jalkapallostadionilla, kuten ulkoilmaottelut yleensä, on kaikki pitänyt rakentaa alusta alkaen.

Kaukalon laidalle rakennetaan TV-torni, josta kamerat tallentavat ottelun ja ympäröivät huimat maisemat. Tornia vastapäätä ovat muun muassa joukkueiden GM:ien, virallisten tilastoijien ja tuotantoryhmän teltat, jotka naamioidaan näyttämään puurakenteisilta.

Joukkueiden ”pukuhuoneina” toimii kaksi telttaa ilman suihkuja. Pelaajamiljonäärit joutuvat odottamaan peseytymistä hotellille.

NHL:n tapahtumaosaston varatoimitusjohtaja Dean Matsuzaki ei kuitenkaan usko asiasta tulevan ongelmaa.

– Uskon, että pelaajat yllättyvät. Sanoin, että heidän kannattaa tulla paikalle verryttelyasuissa eikä puvuissa niin kuin tavallisesti, Matsuzaki kertoi.

Tulevan viikonlopun tapahtumapaikkaa voi ihailla alla olevista kuvista tai täältä.