Tapparan ja HIFK:n lauantain kohtaaminen oli Liigan yksi herkkupaloista, kun kumpikin joukkue on ollut iskussa ja tyrkyllä kohti terävintä kärkeä. Vierasjoukkue katkaisi Tapparan hurjan voittoputken vieden pisteet Helsinkiin luvuin 2-3.

Ottelun loppuhetkellä sattui eräs tilanne, joka puhutti vielä lehdistötilaisuudessa. Liigan sivuilla julkaistusta pressistä kävi selväksi se, ettei Tappara-luotsi Jussi Tapola (arkistokuvassa) pitänyt Lassi Vanhatalon loppuhetkien sukellusjäähystä.

Pelaaja sai 50 sekuntia ennen loppua 2+10-minuuttia syynä sukeltaminen ja epäurheilijamainen käytös. Samassa digitaalien lyömässä (59.10) HIFK:n Johan Motinille annettiin kakkonen kampituksesta.

– Ainoa mikä jäi mietityttämään, oli se lopun sukellusjäähy. Olisi kiva, jos saisi tässä vaiheessa pelin jälkeen kysyä rauhassa tuomareilta – Aaro Brännarelta varsinkin – että mitä sukeltamista hän siinä tilanteessa näki? Tapola manasi.

Luotsin varsin rakentava pauhaaminen oli kyllä kieltämättä ihan ymmärrettävää tilanteen etenemiseen nähden. Vanhatalokin näytti polttavan päreensä.

– Maila oli jalkojen välissä, ja Vanhatalolla oli kova vauhti. Jos maila jää jalkojen väliin, niin kaatuuhan siinä jokainen jääkiekkoilija.

Brännare sai edelleen kuraa niskaan urakalla.

– Jos tuomari ei sitä (että pelaajaa kaatuu kyseisen liikkeen seurauksena) ymmärrä tuosta pelistä, niin herää kysymys, että mitä hän sitten ymmärtää?

Tapola ja tuomaristo kävivät jonkin sortin keskustelua tapauksesta. Luotsi olisi toivonut saavansa vastauksen nimenomaan siihen, että mikä tilanteessa oli sukeltamista.

– Yritin kysyä rauhallisesti sitä. Oliko se joku käsien liike, vai mikä, mikä aiheutti sukeltamisjäähyn. Korostiko Vanhatalo kaatumista liikaa? Tuntuu, että tuomaristo ei halunnut vastata, koska ei ollut hyvää vastausta.