Montreal Canadiensin AHL-joukkue Laval Rocketissa pelaava Jesse Ylönen on äitynyt pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa viime aikoina tolkuttoman kovaan vireeseen. Se jatkui myös lauantaiyönä, jolloin nuorten maailmanmestari iski yhden maalin Manitoba Moosea vastaan.

Laval voitti farmiliigan pelin 4-3 suomalaishyökkääjän osuman oltua joukkueensa häkeistä toinen. Kolme kertaa maalia kohti ampunut, Yhdysvalloissa syntynyt toisen polven kiekkoilija palkittiin ottelun kakkostähtenä.

Rocket de Laval

@RocketLaval
🎯 de Ylönen ! #GoRocket

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Ylönen on noussut kenties yllättäen Lavalin ykkösnimeksi pistepörssissä, ja nyt saldo on seitsemän pelatun ottelun jälkeen 2+4=6.

Jotain pelurin nykyvireestä kertoo se fakta, että esimerkiksi Pelicansissa hän iski alkukauden 21 lainapelissä suht’ vaisut tehot 5+2=7.

– H*lvetillinen alku Ylöselle Kanadassa. Periaatteessa piste per peli tahdissa, Montrealiin erikoistunut toimittaja Brian Wilde kirjoitti lainattuaan Lavalin Twitter-tilin maalivideota.

– Ylönen on toistaiseksi vaikuttanut minut: Hyvä laukaus, vahva laidoissa, hyvä vauhti, The Hockey Writersin toimittaja Blain Potvin komppasi.

Ylonen is impressing me so far, great shot, strong along the boards, good speed. @HabsUnfiltered #GoHabsGo #GoRocket

Rocket de Laval

@RocketLaval
Quel tir! C'est déjà 6 points en 7 matchs avec le Rocket pour Jesse Ylönen!

What a shot! Jesse Ylönen already has 6 points in 7 games with the Rocket! #GoRocket

– Mikä maali Ylöseltä – häneltä jälleen kärsivällisyyttä, kun hän löysi irtokiekon ja ampui riman alle. Tämä poika on ollut poikkeuksellinen tapaus, eräs AHL-toimittaja kehui.

Amy Johnson

@FlyersRule
What a goal by Ylonen - again showing patience as he finds the loose puck in the high slot and goes bar down. This kid has been exceptional.

@RocketSports @TheAHLReport #GoRocket #Habs #GoHabsGo #MBvsLAV @AllHabs

AHL Report

@TheAHLReport
Ylonen scores his 2nd of the season.

LAV 2-1

@RocketSports #GoRocket #Habs #GoHabsGo

21-vuotias laituri on voittanut urallaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa. Meriittejä on taatusti luvassa lisää.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Bruinsilta ja Tuukka Raskilta totaalinen sulaminen taas – luotsi pettynyt tähtiensä otteisiin? ”Heidän on jäälle tultuaan tunnistettava, kuinka he voivat auttaa meitä”

Mahtava juttu! NY Rangers kutsui AHL:ssä dominoineen suomalaispelaajan NHL:ään – debyytti jo sunnuntaina?

Potentiaalinen veto: Liigajoukkue Sport hankki Winnipeg Jetsin NHL-varauksen

Huimasti alkukaudesta petranneen Olli Määtän uusi joukkue povattiin NHL:n pohjamutiin – toisin on käymässä? ”Tekee hyviä ja fiksuja kiekollisia ratkaisuja”